Jaroslav Němec: Sekaná podle Maxijedlíka

Svůj speciální recept na sekanou zaslal Jaroslav Němec, který s ní vyhrál i několik soutěží.

Ingredience: 150 g slaniny, 2 najemno nakrájené cibule , 1 kg mletého masa (vepřové + hovězí), 2 starší rohlíky, nakrájené, 100 ml mléka, 5 prolisovaných stroužků česneku, 3 lžičky čerstvého tymiánu, 2 lžíce majoránky, 3 lžíce plnotučné hořčice, libeček čerstvý nebo sušený, směs k potírání: 3 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce piva, 2 lžíce oleje, 2 lžičky sladké papriky.

Postup: Do pánve dám nadrobno nakrájenou slaninu a nechám ji opražit, až pustí tuk. Pak přidám cibuli a obojí smažím, aby cibule zesklovatěla. Do mísy dám mleté maso a přidám nejdřív rohlíky, které jsem předtím namočil do mléka a pak vymačkal. Maso začnu rukama míchat a přidávám všechny ostatní ingredience a koření. Když maso drží pohromadě, vyndám ho z mísy a zpracovávám na vále. Těsto vytvaruji do šišky a uhladím. Než dám sekanou do trouby, potřu ji směsí, kterou jsem si předem připravil. Sekanou potírám během pečení několikrát a peču ji odkrytou na 180°C 45 minut. Místo vody používám na podlévání pivo. Nejenže dodá šťávě dobrou chuť, ale udělá na sekané pevnou kůrku.

Z přípravy hovězí sekané ve slaninovém kabátku.
Redaktoři vaří: Hovězí sekaná ve slaninovém kabátku

Inspirujte i vy ostatní čtenáře, pošlete na nám na e-mailovou adresu: olga.sevcikova@denik.cz váš oblíbený recept i s vaší autorskou fotkou hotového jídla nebo upečených sladkostí. Nezapomeňte připojit vaše jméno a bydliště.

Recepty s fotografiemi pak zveřejníme na webových stránkách vašeho Deníku. Zapojujeme se i my, redaktoři, a ukážeme vám na webových stránkách vašeho Deníku naše oblíbené recepty.

Jablečný štrúdl Jaroslava Němce.
Čtenáři pečou: Jablečný štrúdl