Podle výsledků orientačních testů na návykové látky nebyl pod vlivem alkoholu ani drog. „Obviněný dosud nebyl trestán, motiv jeho jednání zjišťujeme. Kriminalisté dají státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ vysvětlil policejní mluvčí Pavel Šváb. Obvinění napovídá, že útočník nejednal v afektu, nýbrž svůj čin dopředu naplánoval. Motivem může podle obvinění být i loupežná vražda.

Napadení bylo nahlášeno krátce po sedmé večer. Ohledávání místa činu i zajišťování stop již policisté ukončili. S ohledem na citlivost případu však situaci zatím nechtějí podrobněji komentovat. „Případem se již zabývá také státní zastupitelství. Nyní bude probíhat vyhodnocování stop a výslechy,“ upřesnil policejní mluvčí David Chaloupka. Zároveň uvedl, že se nejednalo o náhodného člověka, s poškozenými byl podezřelý v příbuzenském vztahu. Motiv útočníka policie zjišťuje a zabývá se i právní kvalifikací činu.

Koncem srpna šestnáctiletému chlapci za bílého dne zastoupili cestu na chodníku v brněnském Králově Poli dva neznámí mladí muži a chtěli po něm peníze.
Přepadení v Brně: na chlapce vytáhli nůž, kvůli šesti korunám. Poznáte je?

Muž a žena leží po tišnovském útoku v bohunické fakultní nemocnici. Do brněnské dětské nemocnice převezli záchranáři dvě děti. „Jedno z dětí lékaři hospitalizovali, další bylo po ošetření propuštěno. Žena převezená do Bohunic byla včera večer v přímém ohrožení života, nyní jsou spolu s dalším pacientem stabilizovaní,“ řekla v úterý Deníku Rovnost mluvčí Fakultní nemocnice Brno Veronika Plachá. Na ARO brněnské Fakultní nemocnice u svaté Anny leží s těžkými zraněními podle tamní mluvčí Dany Lipovské další muž a žena.

Záchranáři vyslali na místo tři záchranářské posádky, tři lékařské posádky, inspektora provozu a vrtulník. „Ošetřili jsme šest pacientů. V pěti případech se jedná o těžká zranění sečná, bodná a řezná. Další podrobnosti uvést nemůžeme,“ uvedla mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová. Záchranná služba pacienty odvezla do několika brněnských nemocnic.

Městská policie Brno. Ilustrační foto
Muž volal kvůli příbuzné se sebevražednými sklony. Nakonec ji našli strážníci

Náhodný svědek potvrdil reportérovi deníku Rovnost, že o hrůzném útoku ví. „Pracuji ve firmě nedaleko odtud, a také jsem to viděl ve večerních zprávách. S největší pravděpodobností to byl zelený dům s číslem popisným 83. Nic víc ale nevím,“ dodal.

Reportér oslovil také paní v nedaleké vinárně. „Vím o tom, o útoku jsem se doslechla ve zprávách. Bydlím kousek, slyšela jsem i vrtulník,“ uvedla.