Na hře se projevilo, že se oběma týmům začátek sezonu nepovedl podle představ a z kopaček Dobříše i Kladna, byla cítit nervozita. Hosté přeci jenom měli více ze hry. V prvním poločase hrozil zejména z pravé strany Čížek, nicméně všechny šance Weber, a když útočník dvakrát po obrátce pálil z nadějných pozic nad, chopili se svých šancí domácí.

„Viděli to všichni. Nedali jsme góly. Fotbal je o nich. Dobříš byla šťastnější,“ smutnil po zápase asistent trenéra Kladna Tomáš Procházka. Hlavní trenér domácích s ním souhlasil. „Je pravda, že hosté měli gólové příležitosti, nedali je a my jsme je potrestali. Soupeř byl fotbalovější, vypracoval si víc vyložených příležitostí, ale neproměnil je,“ přitakával domácí kouč Dort.

Dobříš udeřila dvakrát v krátkém sledu v závěrečné čtvrthodině hry. Nejprve se ze středu zpoza šestnáctky trefil přízemní střelou Václav Šrain, o chvíli později proměnil penaltu jeho bratr Jan. Za hosty dokázal snížit pouze Šnobl. „Oproti minulému zápasu s Chomutovem jsme se s hráči domluvili, že nebudeme na nic čekat, protože poslední utkání jsme začali hrát, až když jsme prohrávali 1:2 nebo 0:3 a pak to teprve z kluků spadlo,“ řekl trenér domácích Dort.

Spartak Příbram se drtivou výhrou posunul do čela tabulky I.A třídy.
Tajfun Spartaku smetl Mníšek a vyšvihl se do čela I.A třídy

Dobříš se díky výhře poskočila o jedno místo v tabulce na čtrnácté místo před Ostrov a o bod právě za Kladno. kouč Dort však postavení v tabulce nedává velkou roli. „Pro mě osobně moccneznamená. Jsem rád, že jsme vyhráli, protože si hráči dokáží, že v téhle soutěži mohou být důstojným soupeřem a o to víc je vítězství nabudí do další práce a zápasů, poněvadž moc výher nezažíváme,“ ulevil si trenér MFK. Se svými svěřenci bere zápasy v divizi hlavně takticky, o herních posunech a zajišťování hráčů.

Naopak Kladno po dvou výhrách nyní připsalo dvě porážky a zejména poslední debakl s Českou Lípou se na jeho psychice trochu podepsal. „Je to možné, že jsme i tímhle byli trošku podráždění. Navíc jsme nedávali šance, tak jsme byli i naštvaní,“ podotkl Procházka a hledal cestu z krize ven.

Ivan Knyshov střílí branky v Pardubičkách.
Na jméno Ivan jsem hrdý, říká Knyshov. K fotbalu ho přivedl slavný děda Krutov

„Musíme doma zase začít vyhrávat. Oproti loňsku máme skoro nové mužstvo a v něm pět mladých kluků, kteří se potřebují vyhrát, příště nám to snad vyjde,“ uzavřel vzápětí. „Je pravda, že dostalo debakl. Výsledek ale neodpovídal hře. Česká Lípa do čeho kopla, tak proměnila. I hráčům jsem říkal, že i tak je Kladno je výborným týmem, a pokud takhle bude hrát dál, tak moc prohrávat nebude,“ řekl na adresu Kladna Dort.

Dobříš – Kladno 2:1 (0:0)
Branky: 74. V. Šrain, 78. J. Šrain (pen.) - 81. Šnobl. Rozhodčí: Vojáček. ŽK: 3:2. Diváci: 245.

Dobříš: Weber – Procházka, Horáček (33. Knyazev), Talůžek, Kozohorský, Puchmajer, J. Šrain, Junek, Rehák, Machač, V. Šrain.
Kladno: Vokoun – Kolářský, Pechr, Holub, Růžička, Pospíšil (Kočí), Javorek, Procházka, Čížek, Šnobl, Ježdík.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...