Tatran přitom začal parádně a hned po minutě hry šel do vedení po rohovém kopu zásluhou Vernera. „Kluci nebyli připravení v hlavě. Není to poprvé, děje se nám to často. Hráči se nedokáží koncentrovat. Na druhou stranu to s námi nijak nezacloumalo a nenechali se tím rozhodit,“ komentoval trenér Dobříše Filip Dort

Jeho svěřenci pak přežili dvě další rakovnické šance. Červený ale po úniku minul zařízení a pak na přední tyči nastřelil soupeře. Hradeckého vychytal Weber. „Kdybychom inkasovali podruhé, tak bůhví, co by se stalo,“ ulevil si kouč hostů. O chvíli později udeřilo na druhé straně. Dobříš ze své první vážnější akce vyrovnala díky Procházkovi a od té chvíle byla kompaktnější.

Dobříš stále čeká na první jarní úspěch. Doma prohrála i s Mostem
OBRAZEM: Dobříš ukončila gólový půst. Na body však stále čeká

Rakovník sice ještě nějaké šance měl, ale po obrátce se prosadil zkušený Puchmajer a jeho tým si pak už vedení celkem zkušeně pohlídal. V nastaveném času pak potrestal domácí chybu Janda a stanovil konečný účet. Dobříš tak po třech letech ochutnala pocit, jaké to je vyhrát na půdě soupeře. Ještě k tomu, když potřebovala nutně vyhrát, aby mohla pomýšlet ještě na záchranu. „Z pohledu výsledku asi jo. Z toho herního, kdybychom prohráli, tak už by bylo alarmující, pokud bychom se nedokázali rovnat se soupeřem okolo nás a tím nechci snižovat kvalitu soupeře,“ uvedl Dort.

„Do patnácté minuty jsme mohli vést 3:0 a bylo by po zápase. Bohužel první rychlá trefa hráče moc ukolébala. Mysleli si, že to půjde samo, a místo toho jsme neměli den a míče nám létaly takzvaně do lesa,“ litoval trenér Tatranu Václav Eck, podle něhož si hosté více rozuměli hlavně v záloze a i proto nakonec berou tři body. Jeho protějšek byl až do konce utkání hodně nervózní a obavy z něj opadly až se závěrečným hvizdem.

Tatran Rakovník – Dobříš 1:3 (1:1).

Branky: 1. Verner – 19. Procházka, 53. Puchmajer, 90. (+2) Janda. Rozhodčí: Fencl. Diváci: 100.

Tatran: Beneš – Kotaska (86. Šrédl), Vydra, Čech (78. Čadek), Hradecký, Verner, Pucholt, Rothe (55. Kakachia), Severin, Hradecký, Červený (55. Schwendt), Štěpánek.

Dobříš: Weber – Procházka, Horáček, Talůžek, Puchmajer, J. Šrain (69. Píša), Kozohorský (58. Liška, Soukup, Machač, V. Šrain, Masopust (26. Janda).


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...