Tochovičtí se oficiálně sejdou až v úterý. Se záchranou to ale myslí vážně. Už před úterním srazem se pravidelně scházeli k fotbalovým tréninkům a posilovacím cvičením. Hned o víkendu pak na ně čeká první ze série přípravných zápasů. Jako první je prověří Dobříš, která bude mít přeci jenom klidnější jaro.

Po střetnutí s Dobříší odjedou Tochovice na soustředění na západ Čech, kde se střetnou s Mýtem a Rokycany. Kouč Zárybnický si může ulevit, že na startu zimní přípravy uvidí totožný kádr, se kterým se loučil na podzim. „Tým by neměl nikdo opustit nebo nemám informaci, že by chtěl někdo odejít. Samozřejmě bojujeme s covidem, jako všichni ostatní,“ uvedl tochovický trenér.

Miroslav Slepička (vlevo) a Tomáš Zápotočný v dresech Spartaku Příbram.
V příbramském Spartaku volí nejlepšího hráče trenéři. Není to ale jen o gólech

Pro divizního nováčka bude prioritou jednoznačně záchrana. „Dokud budeme žít, tak bojujeme, to je jasné,“ prohlásil Zárybnický. Co je však i pro něj velkou neznámou, jsou případné posily do týmu, které by jim pomohly k udržení čtvrté nejvyšší soutěže. „V podstatě to bude pro mě překvapení, jak vše dopadne,“ uvedl trenér Tochovic.

Obec u Příbrami v minulosti získali několik hráčů, kteří působili u řeky Litavky, nicméně tentokrát se ale asi budou muset smířit s tím, že na další akvizici si budou muset nechat zajít chuť. „Nejsou v dobré finanční kondici, tak budou potřebovat všechny hráče. Uvidíme jestli všechny. Příbram je priorita. Tak uvidíme, jak vše dopadne,“ nastínil Zárybnický. On sám by se ale určitě další posile nebránil.

Příbram prohrála i ve druhém přípravném zápase
Znovu bez gólu. Příbram ztratila duel na jihu Čech za dvě minuty

Seznam přípravných zápasů Tochovic

22.1. Dobříš
26.1. Rokycany
29.1. Mýto
6.2. Sedlčany
9.2. U19 1. FK Pb (není potvrzené)
12.2. Slaný
26.2. Katovice
5.3. soupeř se hledá