Tatran Sedlčany - SK Rakovník 2:3 po pen. (1:0)

Rakovník měl v Sedlčanech herní převahu, ale paradoxně to byli domácí, kteří z ničeho nic udeřili jako první. Ve 26. minutě prošel centr Dvořáka šťastně až za brankovou čáru a vedení bylo na světě. Hosté se poté snažili o vyrovnání, několikrát zahrozili ze standardních situací, ale ani jednou nedokázali najít prostor mezi třemi tyčemi sedlčanské svatyně.

Pět minut po změně stran ale chyboval Kdolský, což chladnokrevně potrestal Sklenka a Rakovník se dočkal zaslouženého vyrovnání. Sedlčany ale po inkasované brance přidaly. Střely Dvořáka a Pavla Lípy ovšem brankáře Zacha příliš neohrozily. Čtvrthodiny před koncem předvedli domácí krásnou kombinační akci, na jejímž konci ale stačila rakovnická obrana odvrátit střelu Němce na roh. Ten rozehrál Milan Krůta, našel Vystyda, který viděl ještě lépe postaveného Kvěcha a bylo to 2:1.

Rakovník poté Sedlčany zatlačil a Glogar musel předvést několik skvělých zákroků. V nastaveném čase ale přišel faul v pokutovém území, k penaltě se postavil Sklenka a svým druhým gólem srovnal stav utkání. V následném penaltovém rozstřelu Sedlčany nepotvrdily svou pověst, když selhali Vystyd, Kdolský a Kvěch, což rozhodlo o dvoubodové výhře hostů. „Náš výkon nebyl povedený. Je to ztráta. Na druhou stranu vzhledem k převaze soupeře i bod bereme,“ řekl kouč Ladislav Šach.

Branky: 26. Dvořák, 75. Kvěch - 50. a 93. (pen.) Sklenka. ŽK: Kvěch, D. Krůta - Tvrz. Rozhodčí: Trska.
Tatran Sedlčany: Glogar - M. Krůta, Vystyd, Brotánek, P. Lípa - Kdolský, Kvěch, Dvořák (65. D. Krůta), Soldát (90. Sirotek) - Senft (60. V. Lípa), Němec (86. Hájek).

Admira Praha – MFK Dobříš 3:2 po pen. (0:1)

Dobříš, jenž se musela obejít bez Karase a Jana Šraina, kteří byli v minulém kole vyloučeni, odolala úvodnímu náporu lídra tabulky a posléze začala sama vystrkovat růžky. Hrozila především z brejků, do nichž vyrážela ze zabezpečené obrany, která soupeře nepouštěla do vyložených šancí. A tak to byli právě hosté, kteří v závěru první půle udeřili jako první. Talůžek vysunul Junka, ten se nemýlil a otevřel skóre.

Po přestávce favorit přidal na obrátkách, ale dlouhou dobu narážel na pevnou defenzivu a skvělého Jechorta v brance, který ve spolupráci s Pokorným zlikvidoval i velkou šanci Kurky a Zahálky. Domácí se ale nakonec dočkali. Talůžek zahrál rukou ve vápně, což v 73. minutě Zahálka z penalty potrestal. Admira se poté snažila zvrátit vývoj na svou stranu. Místo toho ale inkasovala. Junek si deset minut před koncem našel centr Václava Šraina a i podruhé mířil přesně. Jenže už za čtyři minuty se na druhé straně uvolnil Čácha a začínalo se opět od nuly.

Zápas nakonec došel do penalt, kde sice neuspěl domácí Štefan, ale jelikož na straně hostů neproměnili Procházka a Junek, získala druhý bod Admira. „Hráči plnili pokyny, které jsme si před zápasem řekli. Favoritovi jsme toho moc nedovolili. Bod z utkání je cenný, ale škoda, že jsme v závěru vedení neudrželi, litoval kouč Martin Šrain.

Branky: 73. Zahálka (pen.), 83. Čácha – 43. a 80. Junek. ŽK: Martinic, Šimek, Zahálka – Pokorný, Talůžek. Rozhodčí: Průcha.
Dobříš: Jechort – Kozohorský, Talůžek, Procházka, Pokorný, – Junek, Masopust, Dort (85. Semančík), V. Šrain – T. Šebek (65. Suchan), Matějka.

Utkání 10. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - Mladá Boleslav 3:0 (1:0).
Příbram uhlídala Komlichenka a Mladou Boleslav deklasovala