Na dvanáctý pokus přišla konečně výhra. Ulevilo se vám?
Pro nás to úleva není, protože jsme pořád poslední. Na druhou stranu zažít vítězství v téhle soutěži je obrovský zážitek. Určitě si ho užijeme, co kdyby bylo poslední (směje se). Nakročeno jsme k němu měli víckrát, ale vždycky nám kousek scházel. Teď byl soupeř dobrý a prvních dvacet minut to s námi vypadalo zle. Potom jsme ale utkání měli pod kontrolou.

Co se nyní změnilo?
Bavili jsme se před zápasem, že jsme pořád hráli dost naivně. Soupeři nás trestali za hrozné věci. I teď naposled. Inkasovaný gól byl individuální chybě. Už delší dobu jsme se ale poučili. Fotbal v našem podání je chlapštější, souboje jsou pro soupeře bolestivější. Jsme rádi, že jsme vyhráli doma. Diváci nás neopouští, chodí si fotbal užívat a jsem rádi, že zažili vítězství s námi.

Také jste zlepšili obranu. Už dostáváte méně gólů. Jak moc se věnujete defenzivě?
Je to spíš o povídání. Hráči jsou mladí a musí dozrát. Představa, že přijdou z dorostu a jsou hotoví, tak tak to není. Třeba budeme poslední pořád, ale soupeřům nic nedarujeme. Teď budeme bojovat a tohle čeká každého soupeře. a na hřišti se to projevuje. Jsem na hráče pyšný.

Tochovice poprvé v divizi vyhrály. Doma porazily Kosmonosy 2:1.
Historická výhra! Ústřel levačkou přinesl Tochovicím tři body

Promlouval jste hráčům hluboko do duše?
Vůbec. Společně si povídáme o chybách a jak je řešit. Trénujeme v plném počtu a na trénincích je vidět nadšení. Divize si vážíme a to si myslím, že je správně.

Posledních dvacet minut vás muselo stát hodně sil ukočírovat tým?
V tom se projevuje naše nevyspělost a nedospělost. Když vedou soupeři, tak dovedou zápas do konce, kdežto my jsme strašně zbrklí. Tentokrát stoperská dvojice zahrála super utkání. I v týmu pracují jeden za druhého. Hráči si za odvedenou práci vítězství zasloužili.

Bylo na čase už vyhrát?
Určitě! Hráči trénují a nekašlou na to. Být úplně z ničeho by nebylo dobré. Takhle si alespoň užijeme nějakou výhru. Vyhrálo se. Na tabulku moc nekoukáme. Moc nás nepálí, jak jsme od všech daleko. Každé body jsou dobré a najednou i soupeři začnou mít trable.

Podlesí doma stále drží domácí neporazitelnost.
Podlesí připsalo povinnou výhru. Herně lepší Spartak vytěžil bod

Výhra ale určitě povzbudí minimálně do konce podzimu. O kolik se zvedne váš výkon?
Že by se rapidně zvedl, si nemyslím. Hráči ale chtějí vyhrávat. Kosmonosy teď remizovaly v Čáslavi, před tím třikrát vyhrál a u nás narazily. Naše výhra byla na spadnutí se Dvorem Králové, v Kutné Hoře, doma s Náchodem. Konečně jsme zažili, jak vypadá vítězství a nebudeme si přát nic jiného, než to zažít znova.