Trenérský štáb v čele s Ladislavem Šachem měl před zápasem hodně zamotanou hlavu. Neměl totiž k dispozici hned šest hráčů. Kromě zraněné trojice Řehák, Novotný a Lípa, chyběli i Sochůrek se Sosnovcem, kteří odjeli s dorostem. Na sraz se navíc bez předchozí omluvy nedostavil ani Kryštof Kvěch. „Nebyl to jeho první podobný prohřešek. Být to v jiném mužstvu, tak ho okamžitě vyhodí. To si my ale nemůžeme dovolit,“ nešetřil kritikou vedoucí mužstva Jiří Voráček.

Brankář Hynek Holan v dresu Dobříše.
Nečekaný návrat. V těžké situaci vypomáhá Dobříši brankář Holan

Přesto všechno, měly Sedlčany skvělý nástup do utkání. Úvodní šance, kterou byla Brotánkova dorážka po rohu, sice skončila na tyči, ale i tak po dvaceti minutách vedly o dvě branky. Jako první se po Dvořákově pase prosadil v 17. minutě Hašek a za další tři minuty Kdolský vyzval Davida Krůtu, který rozvlnil síť podruhé. „Na domácí poté padla deka,“ všiml si sedlčanský vedoucí.

Tatran tak měl možnost definitivně favorita dorazit. Tu ale nevyužil, ačkoliv příležitostí na další góly nebylo málo. Čipera šel sám branku, ale místo zakončení volil ještě přihrávku na Davida Krůtu, kterého přetlačil obránce. Soldát pak mířil v dobré pozici nad břevno a přízemní střelu Haška zlikvidoval domácí brankář Hrabačka.

Místo toho ještě před přestávkou využil domácí Brendl chyby Repetného, snížil a nastartoval tím obrat, který byl dokonán po přestávce. „Zbytečná branka mužstvem otřásla a druhý poločas bohužel přesně navázal na předchozí zápas s Hořovicemi,“ smutnil Voráček.

Ze zápasu divize B MFK Dobříš - Brandýs nad Labem 4:2.
Konečně to tam spadlo! Dobříšskou gólovou expanzi odnesl Brandýs

Prakticky hned po návratu z kabin vyrovnal Šimáně a za dalších dvanáct minut už Plzeňští vedli 4:2, protože v rozmezí několika sekund na přelomu 57. a 58. minuty skóroval nejprve po standardní situaci Vohrna a záhy mířil přesně i Provod. „Domácí ještě trefili tyč a některé příležitosti zlikvidoval Dřevojan,“ líčil rozložení sil na trávníku Voráček.

I tak se Sedlčany pokoušely průběh zdramatizovat. Nejblíže byl kontaktní brance Zmeškal, jemuž se ale rychle vrhl pod nohy Hrabačka. Byl to tak domácí Šefl, který v 87. minutě zakončil rychlý brejk a uzavřel gólový účet duelu.