Tatran přijížděl do Mariánských Lázní v pozici třetího týmu tabulky, zatímco domácím patřila před utkáním až čtrnáctá pozice. V zápase tak byl tým trenéra Šacha velkým favoritem, což si uvědomoval i samotný kouč. „Přijeli jsme si pro body, řekl jasně.

Tomu odpovídal i začátek utkání. Sedlčany na svého soupeře vlétly a rychle si vytvořily dvě dobré příležitosti. Jenže Senft ani Kdolský neuspěli, čímž předznamenali následné trápení. „Během pěti minut jsme měli vést o dva góly,“ věděl Šach.

Když poté neuspěl ani Pavel Lípa, udeřilo na druhé straně. Po rohovém kopu neuhlídal kapitán Brotánek Nedbalého, který ve 14. minutě, z první šance domácích, otevřel gólový účet zápasu. Vedoucí branka ale na obrázku hry nic nezměnila. Naopak tlak hostujícího mužstva se ještě zintenzivnil a krátce po uplynutí první půlhodiny dopravil míč do branky Němec, ale jeho branka nebyla uznána pro ofsajd.

Miroslav Slepička je odnášen na nosítkách ze hřiště. Zlomil si kotník.
Slepička se v noci podrobí operaci

Co nevyšlo v prvním poločase, podařilo se Sedlčanům po změně stran. V 53. minutě našel Krůta Senfta, který se postaral o zasloužené vyrovnání. Zdálo se, že hosté protrhli střeleckou smůlu a zlomí zápas na svou stranu, ale dvacet minut před koncem chyboval Krůta, čímž umožnil Lattischovi samostatný únik na sedlčanskou branku. Ten se nemýlil, zužitkoval i druhou šanci domácích, kteří se tak opět ujali vedení.

Ihned po rozehrávce mohl odpovědět Vystyd, ale jeho pokus vykopl na brankové čáře domácí obránce. Další možnost už si Sedlčany nevypracovaly a připsaly si druhou porážku v sezoně. „Mužstvo Mariánských Lázní bylo nejslabším soupeřem, se kterým jsme se zatím na podzim střetli. Herně jsme soupeře jednoznačně předčili, ale v koncovce zklamali. Domácí za celý zápas nebyli schopní nás zatlačit. O to víc nás mrzí ztráta bodů,“ zhodnotil střetnutí zklamaný sedlčanský kouč Ladislav Šach.

Mariánské Lázně - Tatran Sedlčany 2:1 (1:0). Branky: 15. Nedbalý, 70. Lattisch – 53. Senft. Rozhodčí: Volf – Szikszay, Pastyřík. ŽK: 87. Drahorád – 58. Kvěch, 71. Vystyd, 73. Kdolský, 87. Glogar.
Tatran Sedlčany: Glogar – Kdolský, Vysyd, Brotánek, P. Lípa – D. Krůta (78. V. Lípa), Kvěch, Dvořák (75. Matoušek), Soldát – Němec, Senft.

Karviná v ofenzivně laděném utkání porazila Příbram 4:1.
Strůjcem příbramské porážky byl bosenský záložník Letić