„Trošku jsme se vystříleli s Mariánskými Lázněmi, protože ani teď, tak s Domažlicemi jsme nedali gól,“ smutnil trenér Tochovic Erik Šlechta. Jeho svěřenci před dvěma týdny vyhráli 6:1, nyní však podruhé za sebou odešli bez vstřelené branky. Přitom v duelu s Hořovicemi měli šancí dost, ale přízemní střelu směřující do brány odvrátila obrana hostů a následná hlavička ke konci první půle mířila vysoko nad Blehovu bránu.

Gólman Hořovic se činil zejména zkraje druhého poločasu, kdy se musel hodně činit. Deset minut po přestávce prchal obraně hostů Jendruščák a v úniku mířil mezi nohy, jednadvacetiletý brankář ale míč vyrazil. Stejně tak si poradil i se šancí Pecha, který se dostal před bránu po pravé straně a jeho pokus vyrazil na roh. Následoval nejlepší okamžik Blehy, když vtáhl zázračně do břevna Sirotkovu hlavičku.

7. kolo FORTUNA divize A: TJ Jiskra Domažlice B (na snímku fotbalisté v modrých dresech) - SK Tochovice 3:0 (2:0).
Pětiminutový výpadek, strkanice i dvě červené. Jiskra uhasila naděje Tochovic

Poté, co Hořovice přežily nápor Tochovic, tak samy udeřily. Polák rozjel akci po straně a po centru přes celé vápno zakončil přesně, i když trochu akrobaticky k tyči. Při gólu se zřejmě zranil, protože po chvilce místo oslav začal vedle svých spoluhráčů belhat. „Pak jsme trošku vypadli ze hry,“ konstatoval Šlechta.

Kouč Tochovic podotkl, že kdyby se konala soutěž v krasobruslení, tak by jeho svěřenci vyhráli na body, avšak fotbal se hraje na branky, na které vyhráli hosté. Hořovice dohrávaly bez vyloučeného Kušky, jenž byl vyloučen čtyři minuty před koncem za zdržování hry, když se postavil před balón a odmítal od něj odstoupit.

Předseda Ladislav Černý v dresu Tochovic
Málo hráčů? Předseda v divizi na plac! Jsem jako Jarda Kužel, žertoval Černý

Navíc se po jednom faulu zranil zástupce kapitána Petr Jendruščák, nicméně utkání dohrál a měl by se dát dohromady na středeční, pro Tochovice prestižní, dohrávku s rezervou Příbrami. „Do středy se dá snad dohromady, on je železný,“ řekl na adresu 41letého matadora kouč Šlechta. V neděli dá hráčům volno, v pondělí a úterý už je ale začne připravovat na derby. „Určitě něco vymyslím a zápas tak okořením,“ dodal 31letý trenér.

Tochovice – Hořovice 0:1 (0:0)

Branky: 66. Polák. ŽK: 1:4. ČK: 0:1. Rozhodčí: Paták – Kříž, Mičan. Diváci: 120.

Tochovice: Beran – Dušek, Hadáček, Janů (52. P. Ivaník (74. Matoušek)), Jendruščák, Ma. Kynkor, Pech, Sirotek, Mi. Kynkor, Čížek, Mourek (89. O. Matějka I).

Hořovice: Bleha – Smetana, Hlídek, Puchmertl, Kuška, Mareš, Wacker (46. Zítek), Polák (74. Veselý), Vostárek, Bělohlávek (90+2. Šíma), Čapek (62. Kyncl).


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...