Lidé v Tochovicích se letos, stejně jako v minulém roce, mohou těšit z jedné věci. O fotbalovou zábavu je na vesnici na Příbramsku postaráno i v probíhající sezoně. Opět jsou k vidění gólově bohaté přestřelky a další z nich se odehrála v sobotu odpoledne. Už ve 13. minutě otevřel brankový účet Sirotek. „Do 16. minuty jsme ale měli vést 4:0. Kluci chodili sami na brankáře, přestřelili jsme bránu ze dvou metrů,“ komentoval předseda klubu Ladislav Černý.

Z dominantní půlhodiny ale domácí vytěžili pouze dva góly. Lob Jendruščáka na 2:0 byl ale parádní. O to víc muselo Tochovice mrzet, že v závěru poločasu vrátily Český Krumlov do hry, když se po krasné přihrávce za obranu prosadil přízemní střelou Vávra. „První půli jsme byli hodně dominantní, téměř k ničemu jsme soupeře nepustili, až na jednu chybičku, která nás stála klid,“ konstatoval Černý. Kdyby podle jeho slov vedli domácí o půli 9:1, tak se nikdo nemohl divit.

Fotbalisté Tochovic
Zahozená penalta přišla Tochovice draho. Tři body braly Klatovy

Vedení o dva góly si ale Tochovice vzaly zpět až v polovině druhé půle, když je uklidnil podruhé v zápase Sirotek. Do té doby bylo na nich vidět, že pouze minimální náskok a inkasovaný gól před přestávkou dostal do jejich kopaček velkou dávku nervozity. Klidnější pasáž pro domácí ale vydržela pouze chvíli, než se podařilo snížit Kunovi.

Až v závěru zápasu se o definitivní rozhodnutí postaral Sirotek, který tak zkompletoval hattrick a Tochovice mohly slavit premiérové tři body v divizi A. „Udělali jsme z toho ale zbytečnou přestřelku,“ poznamenal Černý. I on ale byl rád, že domácí slaví první výhru přibližně o měsíc a půl dřív, než tomu bylo loni, až hned zkraje sezony se drží ve středu tabulky a nikoliv na dně.

Tochovice – Český Krumlov 4:2 (2:1)

Branky: 13., 66. a 87. Sirotek, 28. Jendruščák – 40. Vávra, 74. Kuna. ŽK: 0:3. Rozhodčí: Lafek – Poledna, Machýček. Diváci: 100.

Tochovice: Beran – Čížek, Dušek, Hadáček (72. O. Matějka II), Janů (61. Krotký), Jendruščák (90. O. Matějka I), Kynkro, P. Ivaník, Mourek, Sirotek (90. J. Ivaník), Pazderník.