Dvakrát museli duel odkládat, napotřetí se dočkali. Ačkoliv by Tochovičtí raději utkání znovu posunuli. Od Kutné Hory totiž dostali další výprask v této sezoně a na jaře už potřetí prohráli o čtyři a více gólů. „Je to ostuda! Pořád stejná píseň. Jednou jsme schopní a ochotní, podruhé dostaneme za uši,“ smutnil trenér Marek Zárybnický.

Domácí začali hrozně a po dvaceti minutách už prohrávali 0:2. Do poločasu inkasovali ještě jednou a po třetím gólů hostů dokázali zareagovat a do přestávky ještě snížit na rozdíl jedné branky. Po přestávce bylo dokonce srovnáno a zdálo se, že Tochovice začínají obracet zápas ve svůj prospěch. Opak byl ale pravdou.

Pavel Ivaník střídal v zápase s Kosmonosy.
Tabulku řeší každý. Všichni ji máme v hlavě, říká obránce Tochovic Ivaník

Kutná Hora se probudila a připravila si další tvrdé direkty. Nejprve Wolf se nádherně trefil z přímého kopu a následně Veselý vystřihl parádní nůžky a de facto zlomil Tochovice. Do konce utkání přidali hosté ještě další dvě branky a o vítězi bylo přesvědčivě rozhodnuto a kouč Kutné Hory se šel po prohrané sázce koupat.

„Ještě jsem plný emocí, právě jsem vylezl z rybníku. Slíbil jsem klukům, že když vyhrajeme, tak do něj skočím. Takže jsem skončil mezi kachnami,“ culil se po utkání spokojený trenér Kutné Hory Libor Tichý. Zato na druhé straně panovalo zoufalství. „Byli prostě soubojoví, hosté byli skvěle namotivovaní, bojovní. Právem jsme dostali nakládačku. Jsme nespokojení s naším výkonem,“ uvedl Zárybnický, který těžko hledal slova.

Brankář Tochovic Ondřej Matějka.
Gól zadkem pomohl Kanonýrovi Deníku. Brankář Tochovic se trefil osmkrát

„Uvědomovali jsme si tíhu utkání, ale nepochyboval jsem o tom, že navážeme na dobré momenty ze zápasu s Kosmonosy, především na aktivní hru s presinkem. O půli jsme hráče nasměrovali k tomu, proč jsme do Tochovic jeli. Navázali jsme ofenzivní hrou, oni to otevřeli využívali jsme okének v jejich defenzivě. Góly jsme dali po krásných akcích,“ byl nadšený kouč Tichý.

Ten také vypíchl dva střelce. „Gratuluji především Veselému k hattricku, který vyšperkoval parádními nůžkami. A Wolf se zase trefil z trestného kopu do šibenice. I to mě potěšilo. Ze zápasu jsme udělali drama, tým ale ukázal charakter. A dal mi tak dárek ke čtvrtečním narozeninám,“ dodal Libor Tichý.

Tochovice - Kutná Hora 3:7 (2:3)

Branky: 37. Vlček, 44. Sirotek, 49. Pazderník – 13., 67. a 70. Veselý, 19. Křelina, 35. a 85. (p) Pilný , 59. Wolf.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...