Běží třicátá minuta zápasu. Jakub Tošovský zajel skluzem do soupeře a v tu chvíli utkání pro oba skončilo. Domácí hráč viděl nejprve za svůj čin žlutou kartu, následně ale rozhodčí svůj verdikt změnil a vytasil červenou. Čtyřiadvacetiletý fotbalista tam zamířil do sprch. Jeho soupeř si z utkání odnesl přetržené vazy v kotníku. Také on si rovněž dlouho nezahraje, byť ze zdravotních důvodů.

Fotbalisté Tochovic
Zahozená penalta přišla Tochovice draho. Tři body braly Klatovy

Minulý týden zasedala Disciplinární komise a Tošovského zákrok označila za surovou hru. Rozhodla se mu udělit nejvyšší trest v podobě zastavení činnosti na deset zápasů. „Možnost byla dva až deset. Dostal maximum. Nechápu disciplinárku, která mi přijde, že tresty losuje na kole štěstí. Bylo tam zraněni o tom žádná a přeji hráči z Aritmy, aby byl v pohodě co nejdřív, ale nebyl tam žádny úmysl. Tenhle trest mi nepřišel moc fér, ale musíme si s tím poradit,“ komentoval trenér Erik Šlechta.

Tošovský tak bude nyní hodně dlouho bez zápasu. Pokud mu neprojde odvolání, tak si další ostrý start připíše 12. kole 22. října, kdy Tochovice přivítají na domácí půdě Soběslav. Zahrát si tak bude moc až v poslední třetině podzimní části.

Tochovice vstoupily do nové sezony remízou s Aritmou.
Heroický výkon Tochovic. V devíti hráčích vyválčily bod proti Aritmě