Ačkoliv dal v průběhu jara pouze jednu branku, tak na hřišti je vidět a i díky němu Příbram nakonec zůstane ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE. Její dres oblékl po dlouhých devíti letech, kdy se vrátil kvůli zdravotním problémům z nevydařeného angažmá v Rumunsku. Tomáš Wágner chtěl vyléčit zranění v Česku. K tomu mu pomohl i známý profesor Pavel Kolář, který mu pomohl nakonec dát se do kupy.

V zimní přestávce tak mohl obléknout znovu zelenočerný dres. Příbram tak získala do útoku hvězdnou posilu, jejíž pohled na nejpopulárnější hru na světě se během kariéry obměnil. „Fotbal už tak nehrotím. Lepší je si někdy počkat, nelítat jak blázen. Někdy je lepší být chytřejší,“ řekl v klubovém podcastu Z první Wágner, který přiznal že se za roky, kdy cestoval jak po Česku, tak i Kypru změnil. „Kolikrát nad tím přemýšlím. Vím, kde je důležité být, že je lepší být ve vápně než kolem půlky,“ dodal.

Příbram podlehla Jihlavě 1:2.
Jihlava zničila Příbrami plány na osmé místo

Kvůli zranění ale bylo v zimě pro něj složité najít angažmá a tak se rozhodl, že na jaře pomůže mateřskému klubu. „Vnímám pozitivně práci, kterou tady od ledna děláme. „Příprava byla dlouhá. Je super, že zápasů je hodně. Tým vnímám, že je zdravý, zkušený,“ hodnotil 32letý útočník, který by rád dosáhl na metu sta vstřelených gólů a tím pádem se zapsal do Klubu ligových kanonýrů.

Rovněž si sedl i s novým realizačním týmem. Teď to mám dobrý, že trenéři, jak Zápo (Tomáš Zápotočny) a Mára (Marek Nikl) fotbal hráli, takže tam není problém a vnímají ho ze svých kariér,“ pochvaloval si Wágner., který sám sebe označil za jednoho ze starších hráčů, kteří měli mladým předávat zkušenosti. Spolu s ním také například Jan Kvída, Tomáš Pilík, nebo Karel Soldát, který ke konci dubna ukončil aktivní kariéru.

Samozřejmě přidal i realizační tým. „Trenéři jsou bývalí fotbalisté. Snažíme se se realizačním týmem, aby jim (mladším) něco přidal a my starší taky. Myslím, že tým je lepší, než je v tabulce,“ prohlásil Wágner. Příbram se sice na jaře zvedla, ale posunula se zatím pouze na jedenácté místo. Po posledním kole se může posunout maximálně o jednu příčku, nebo také klidně při shodě ostatních výsledků propadnout až na čtrnácté místo.

Zdroj: Youtube