Potřebovali vyhrát a dokázali to, jinak by jejich situace byla více než kritická. I pod velkým tlakem nastoupila Příbram proti Dukle parádně a ve třicáté minutě vedla na půdě lídra už 2:0.

„Za prvních patnáct, dvacet minut jsme si vytvořili dvě až tři gólové příležitosti, které jsme si bohužel nevyužili. Za body jsem rád,“ ulevil si v rozhovoru pro Českou televizi trenér Jozef Valachovič. Jeho svěřenci zvítězili v lize po dlouhých šesti kolech.

Domácí, kteří v minulém kole dostali tři góly v Líšni, ale okamžitě zareagovali a nechtěli podobný průběh opakovat. Ještě do přestávky snížil Buchvaldek a na Julisce se schylovalo k dramatu. „Věděli jsme, že budeme potřebovat dát třetí branku, abychom vyhráli, protože Dukla je silná ve hře dopředu,“ tušil příbramský trenér a měl pravdu. Když srovnal Barac, tak vše nasvědčovalo tomu, že se oba týmy rozejdou smírně.

Hlavní trenér Příbrami, Jan Tlačil
Příbram zahajuje sezonu v těžké skupině. Jedině dobře, kvituje Tlačil

Pražané si ale chtěli ponechat všechny body doma a hráli vabank. „Nechtěli jsme se smířit s bodem a chtěli jsme zápas otočit. Měli jsme k tomu příležitosti. Bohužel se to od nás odvrátilo,“ konstatoval smutně kouč Dukly Bohuslav Pilný. Toho zarmoutil v 89. Dedič, když v pádu dokázal usměrnit centr zprava a Příbram si překvapivě, ale zaslouženě odvezla z Julisky všechny tři body. A hodně důležité!

„Děláme si zápasy těžké, což bylo dané i kvalitou soupeře, který nás zatlačil a nemohli jsme se dostat na balón. Hráli jsme bez něj a hlouběji, než jsme chtěli. Z toho pramenily šance domácích a jsem rád, že se štěstí přiklonilo na naší stranu a dokázali jsme utkání gólem těsně před koncem zápasu zvládnout a máme pro nás důležité tři body,“ ulevil si opět Valachovič, který na závěr podotkl, že se fotbal musel fanouškům líbit.

Za pravdu mu i přes porážku dal také trenér Dukly. „Nic se nemění na tom, že tímto způsobem hry chceme hrát aktivně a vytvářet šance. Na druhou stranu, když pokaždé dostaneme tři góly, tak asi bodovat nebudeme,“ přemítal v pozápasovém rozhovoru Pilný. Svým svěřencům neměl co vytknout, až na bránění standardních situací. Příbram se díky výhře posunula před Vyškov a Žižkov, oba ale mají ještě zápas k dobru. Naopak Dukla musela nuceně přenechat vedoucí pozici Brnu.

Kouč Slavie Jindřich Trpišovský přiveze svůj tým do Velvar.
Sláva ve Velvarech, přijíždí Slavia. Prodáno je už tisíc vstupenek!

Dukla Praha – Příbram 2:3 (1:2)

Branky: 35. Buchvaldek, 78. Barac – 8. Vilotic, 30. Procházka, 89. Dedič. ŽK: 3:5. Rozhodčí: Adámková. Diváci: 654.

Dukla Praha: Rada – Ruml, Piroch, Kulhánek, Souček (17. Ciencala) – Buchvaldek (71. Adediran), Peterka, Kozel 61. (Kozma), Barac – Faleye (61. Šebrle), Fábry (86. Fábry).

Příbram: Šiman – Mezera, Vilotic, Halinský, Sus (93. Kvída) – Petrák, Langhamer (79.Antwi), Zorvan (93. Švestka), Pilík, Procházka (79. Vávra) – Voltr (64. Dedič).


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...