„Bylo to těžké, srdce nám to drásá, nechceme odcházet z klubu, od hráčů, ale nabídka přišla a probírali jsme to. Spousta lidí to asi nepochopí, ale je to prostě obrovská výzva a s klukama jsme to řešili na rovinu, žádná podpásovka,“ řekl Tomáš Zápotočný. Marek Nikl dodal, že jejich spolupráce bude stejná. „A věřím, že bude fungovat dál skvěle.“

Co se týče duelu s Chrudímí, mimochodem posledním přemožitelem Příbrami, tak Tomáše Wágnera vychytal při penaltové exekuci brankář Floder, běžela 60. minuta. A stav už v té chvíli byl vyrovnaný 1:1.

Domácí favorit totiž v úvodní půli nevyužil dobrého úvodu a naopak sám inkasoval z kopačky Harušťáka, který se hezky trefil z hranice vápna, Melichar neměl nárok. Vedení vydrželo Východočechům jen do 33. minuty, kdy se po centru Krátkého prosadil po zaváhání Flodera domácí Zambijec Sakala.

Po pauze trefili hosté břevno, to měla Příbram kliku, pak přišla ale penalta, kdy stále štěstěna na druhé straně.

Ve zbytku zápasu se už domácí přes tlak do šance nedostali a body se dělily.

„My jsme ale s výkonem spokojeni, i když bychom samozřejmě chtěli vítězství. Klukům nemůžeme vyčíst vůbec nic, zlepšujeme se v každém zápase i tréninku. Jen jsme to neproměnili ve tři body,“ shodli se oba trenéři Marek Nikl a Tomáš Zápotočný a uznali kvalitu protivníka, který jen nebránil. „Nepamatuji tak dlouhou bodovou sérii v Příbrami, od začátku srpna jich bylo čtrnáct. Byla to fakt nádhera, krásný podzim a kluci na ligu mají,“ má jasno Zápotočný a s Niklem jsou na mužstvo i realizační tým hrdí.

Příbram – Chrudim 1:1 (1:1). Branky: 33. Sakala – 16. Harušťák. Rozhodčí: L. Szikszay.

Příbram: Melichar – Čejka (89. Vokřínek), Dudl, Musil (90+4. Hájek), M. Čermák, Švestka, J. Jeřábek, Sakala, Osmančík (46. Anih), Wágner, Zeronik (75. Surmaj).


Načítám tabulku ...