Čtyři výhry, pět remíz a sedm porážek. Přesně tak zní bilance Příbrami po odehraných 16 kolech druhé nejvyšší fotbalové soutěže. Nic moc. Po jarním sestupu z FORTUNA:LIGY všichni čekali co nejrychlejší návrat mezi elitu. Ten však bude zřejmě chvíli trvat, pokud na jaře nepřijde vehementní vzestup a nenastane malý sportovní zázrak.

Příbram může po hrůzostrašném podzimu litovat zejména domácích utkání. V tabulce zápasů na vlastním hřišti je poslední a v osmi duelech nasbírala jen pět za jedinou výhru a dvě remízy a ze všech celků druhé nejvyšší soutěže je z tohoto hlediska nejhorší. Na Stadionu Na Litavce navíc inkasovala třináct branek. Hůř v tomhle směru dopadlo jen Ústí nad Labem, které doma dostalo 16 gólů.

Záložník Příbrami Tomáš Pilík.
Gól, zmařená i vybojovaná penalta a zahozená tutovka. Vařil jsem, přiznal

„Domácí zápasy mě hodně mrzí. V nich jsme poztráceli strašně mnoho bodů. Ve venkovních se stane, že se prohraje, jako třeba v Líšni, může se stát. Venku jsme ostudu neudělali, bodů jsme přivezli celkem dost. V domácích jsme vytěžili jednu výhru a to je hrozně málo. Proto ztrácíme na čelo tolik,“ uvedl zklamaně kapitán Tomáš Pilík po posledním zápase s Táborskem, ve kterém Příbram zvítězila na půdě soupeře 3:2.

Komentář s hodnocením přidal i trenér Tomáš Zápotočný, který převzal tým po Jozefu Valachovičovi na poslední dvě utkání podzimu. Větší šanci zapracovat na kádru a hře dostane až v průběhu jara. „Nepřísluší mi hodnotit tuhle sezonu, protože bych nechtěl nějak hodnotit předešlé trenéry. Co jsem viděl zpovzdálí, tak makali, pracovali a udělali velký kus s týmem. Můžu zhodnotit dva zápasy. Hrozně důležité tři body v boji o záchranu, protože o ní hrajeme. Cítím z týmu, že má charakter, že chce a nic nevzdává. Od toto se odpíchnout,“ vzhlížel už dopředu Zápotočný.

Příbram vyhrála na závěr podzimu nad Táborskem 3:2
Podzim zakončený výhrou. Příbram ovládla přestřelku s Táborskem

Příbram nyní čekají ještě dva týdny tréninků, pak přijde pauza až do konce roku a zpět se všichni sejdou pátého ledna, kdy už naplno odstartuje týmu příprava na jarní část sezony. První soutěžní utkání v roce 2022 sehrají svěřenci Tomáše Zápotočného 5. března, kdy v důležitém úvodním zápase přivítají na hřišti poslední Viktorii Žižkov.


Načítám tabulku ...