Zpočátku tomu ale vývoj utkání vůbec nenasvědčoval. Daleké Dušníky měly v prvním poločase otěže zápasu zcela ve svých rukách a zásluhou branek Šimka a Žáčka vedly 2:0. Po pauze ale přišel velký pětigólový obrat Tlustic.

Emoce vyvolala především jejich čtvrtá branka, které podle mínění hostů předcházel ofsajd, praporek pomezního sudího ale zůstal dole. Při následných protestech neudržel nervy na uzdě Ondřej Žáček a za použití pohoršujících a urážlivých výroků a gest směrem k asistentovi rozhodčího uviděl červenou kartu. To hosty zlomilo, navíc tři minuty před koncem fauloval ve vápně brankář Šedivý, za protesty dostal druhou žlutou kartu, takže i on šel předčasně do kabin. Z následné penalty, které v brance hostů čelil záložník Šimek, Tlustice zpečetily výsledek duelu.

Nedařilo se ani dalším zástupcům Příbramska. Petrovice utrpěly debakl 1:9 v Jinočanech, Nová Ves pod Pleší padla v Letech 1:4, Dobříš B prohrála v Černolicích 0:2 a Milín v Cerhovicích 0:1. Výhry se dočkaly jen Sedlčany B, když porazily Rožmitál 3:2.

I. A třída: Doksy (v modrém) nečekaně přehrály doma Podlesí 3:1.
Podlesí nezískalo poprvé ani bod
1. FK Příbram B  - Štěchovice 4:0.
Hráči 1. FK Příbram B doma ani podruhé nezaváhali