Dobříš o víkendu zvládla utkání krajského poháru nad Spartakem, který i ve druhém vzájemném střetnutí porazila 3:1, avšak v Berouně musela vstřebat prvotní šok. Už v šesté minutě totiž prohrávala. Střela Lhotky, která se na první pohled zdála relativně jednoduchou záležitostí pro gólmana Vlašáka, skončila překvapivě v bráně. Brankář hostů totiž uklouzl a na míč nedosáhl.

Gól kapitána Ondřeje Drašnar na body v Rakovníku nestačil
Černá dvouminutovka Podlesí. Rakovník rychle otočil zápas

„První půli jsme více prohospodařili a byli jsme rádi, že jsme ji dohráli,“ uvedl trenér Lubomír Pružina. Beroun těžil zejména centry a Dobříš se musela vypořádat se šikovnými záložníky domácích v čele s Krpálkem. Po přestávce musel Pružina trošku křičet a kapitán Talůžek přemýšlel, kde mají nějaké prášky, aby předešli mrtvici kouče hostů.

Fotbalisté Dobříše prohráli doma vysoko s Hřebčí.
Zápas blbec pro Dobříš. Lídr kraje jí dal doma lekci

Nicméně křik lodivoda přinesl efekt. Chvíli po přestávce Dobříš srovnala po standardní situaci Machačem. Dobříšští rázem zpevnili defenzivu, navíc dostali možnost přesilovky. Za zmaření zjevné brankové příležitosti viděl rovnou červenou kartu domácí Poslední. Početní výhody mohli Pružinovi svěřenci využít Junkem, který šel sám na bránu, jenomže uprostřed vápna čekal, co provede. Chtěl si míč posunout doprava a udělat gólmanovi kličku, jenomže se ukopl a tak gólmanovi naservíroval merunu do rukou.

Milín remizoval v Nelahozevsi 2:2.
Gól zády pomohl Milínu k remíze v Nelahozevsi. Byla spravedlivá, shodly se týmy

Následně byl střídán a ze hřiště odcházel v slzách. „I já jsem ho pohladil a na temeno hlavy jsem mu dal pusu,“ utěšoval svého hráče kouč Pružina. Zápas nakonec skončil 1:1. „Před zápasech bychom ho brali. Docela nám pomohlo pohárové utkání na Spartaku,“ podotkl kouč Pružina, kterému se líbil i výkon rozhodčích, jež zvládli podle něj utkání solidně.

Beroun – Dobříš 1:1 (1:0)

Branky: 6. Lhotka – 48. Machač. ŽK: 4:5. ČK: 1:0. Rozhodčí: Zuskin – Remenec, Tichý. Diváci: 80.

Dobříš: Vašák – Procházka, Talůžek, Puchmajer, J. Šrain, Junek (76. Mathauser), Janda (57. Janda), Kilián, Machač, V. Šrain, Havlík (72. Píša).


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...