Slavnostního výkopu se ujal reprezentant Jan Rajnoch. Zaplněný stadion na Kaňku viděl od začátku pěkný a vyrovnaný fotbal. Domácím se podařilo udeřit těsně před přestávkou. A hned dvakrát! Ve 40. minutě utekl Mukařovský a na 2:0 zvýšil po pěkném prostrčení za hostující obranu Veselý – 2:0.

Ve druhé půli domácí fanoušci tleskali potřetí. Ale uznale kývali i hosté. Černohlávek totiž v pádu téměř z poloviny hřiště přehodil brankáře Majtaníka – 3:0. „Vybojoval jsem míč a viděl jsem, že je brankář vylezlý. Zkusil jsem vystřelit a během střely ještě do mě někdo vrazil. Byla z toho parádní trefa,“ radoval se její autor František Černohlávek.

Jeho krásná branka byla nakonec vítězná. Hosté ale v závěru převzali iniciativu hry a sahali po vyrovnání. Po pěkné akci snížil Podivínský. Ten samý hráč se postavil i k penaltě v nastaveném čase, ze které snížil na rozdíl jediné trefy. Jenže sudí hned po vstřelené brance finále Ligy mistrů OFS ukončil. Pohár tak zůstal na Kaňku.

„Zřejmě jsme se báli o výsledek, proto jsme zalezli,“ hodnotil zápas odzadu trenér Kaňku Martin Klatka a pokračoval: „Chtěli jsme hrát v klidu odzadu, což se nám nepovedlo. Dostali jsme gól a snížení přišlo ještě z penalty. Naštěstí až v úplném závěru.“

Kaňk si zahrál v soutěži tři skvělé zápasy a dokráčel si pro pohár. „Máme díky soutěži suprovou přípravu na podzimní část. Byla to neuvěřitelná cesta. Zkusili jsme si zápasy s krajskými rozhodčími a utkání měla náboj. Nyní mě trochu mrzí, že jsme I. B třídu nezkusili vzít,“ dodal Klatka.

Kapitán béčka Velvar Michal Leibl litoval, že jeho tým inkasoval třetí branku: „Zápas by byl dramatický, kdybychom nedostali třetí gól. Ten nás položil. Tři góly je těžké dohánět. Škoda, že jsme nesnížili na jedna-dva. Určitě by se soupeř složil. Bohužel jsme dostali gól téměř z půlky. Brankář byl vylezlý. Stalo se a Kaňk zaslouženě vyhrál.“

„Soutěž i finále byly fajn. Minulý týden nám chyběla půlka sestavy, ale i tak jsme postoupili do finále. Na Kaňk jsme přijeli v téměř kompletní sestavě. Bohužel, na domácí jsme nestačili,“ uznal Leibl.

Pořadatelé navíc vybrali do projektu www.fotbalpromoravu.cz 10.000 Kč.

TJ Sokol Kaňk – TJ Slovan Velvary B 3:2 (2:0)
Branky: 40. Mukařovský, 45. Veselý, 62. Černohlávek - 73., 90.(+3) pk Podivínský. Rozhodčí: Horák – Vender, Hubička. ŽK: Bláha, J. Horký, Wagner – Mikš, Podivínský. Diváci: 150.
Kaňk: R. Vokoun – D. Klatka, Franc (73. P. Novotný), Jeřábek (90. Timko), Bláha, Mukařovský, Veselý (66. Handa), Výborný, Černohlávek, J. Horký, Wagner.
Velvary: Majtaník – Stárek, Růžek (46. Černý), Vošmera, Leibl, Mikš, Krška, Podivínský, Novák, Šmíd (46. Bretšnajdr), Furmánek.