Důležitý souboj ve spodních patrech tabulky se hrál v Rožmitále pod Třemšínem. Domácí po třech porážkách a dvou vysokých debaklech museli zabrat, aby zvýšili šance na záchranu. Za výhrou je nasměroval Petr Mora, který se prosadil jak zkraje prvního, tak i druhého poločasu. „První gól padl po naší chybě, co dali do prázdné brány. Všechny branky jsme jim darovali sami. Celou dobu jsme drželi balón. Sice to bylo nic moc, pomalé, ale všechno jsme jim věnovali,“ smutnil za hosty Ondřej Puchmajer, který přišel na pomoc z divize, ale ani on nezabránil vysoké prohře rezervy Dobříše.

Na druhé straně Rožmitál se dočkal vůbec prvního vysokého vítězství v sezoně. „Určitě je to pro nás dobrý pocit, protože vždy, když vyhráváme, tak těsně. Tohle skóre nám pomůže k další energii a motivaci,“ řekl Petr Mora. Domácí se navíc poprvé od úvodního jarního kola dočkali čistého konta. Podle 30letého hráče rozhodlo, že modrobílí hráli zodpovědně zezadu, s čímž měli problémy. „Řekli jsem si, že chceme vycházet ze zajištěné obrany, hrát v klidu pomalu od půlky a zodpovědněji,“ uvedl Mora.

Sedlec-Prčice doma pouze remizoval s oslabeným Vestcem.
Katastrofa pro Sedlec. Prohospodařil přesilovku a zbytečně ztratil body

Rožmitál se tak díky výhře posunul na devátou pozici a aktuálně se vyšvihl nad sestupové pásmo. „Pro nás jsou tyhle body hodně cenné a možná nejdůležitější teď, co jsme mohli získat. Máme teď před sebou těžké zápasy, takže se hodí. Počítali jsme s nimi hodně,“ prozradil Mora.

Ukončili půst

Vysokou výhrou se prezentovaly i další celky z Příbramska. Po osmi týdnech ochutnali pocit vítězství hráči Petrovic. Hattrickem v průběhu prvního poločase se o výhru postaral Michal Kudrna a domácí se díky jeho produkci vrátily od hry o záchranu. Nejenže se bodově dotáhli na Černolice, ale rázem ztrácí pouhé dva body na Čisovice a rezervu Dobříše.

Zkrat Černolic výrazně napomohl k parádnímu obratu Milína. Klíčovým okamžikem celého utkání se stala 67. minuta. Kapitán hostů Melničuk viděl po skluzu druhou žlutou kartu a tím pádem dostal červenou. Hned za ním putoval Jiří Lantora, z něhož vytryskly emoce a pustil se do rozhodčího. Za použití pohoršujících, urážlivých či ponižujících výroků a gest. Domácí následně proměnili penaltu, ujali se vedení a v přesilovce udeřili vzápětí ještě dvakrát. Za druhý poločas se jim tak podařilo dokonale otočit vývoj utkání na svou stranu.

Asistent trenéra Martin Drašnar viděl ve Voticích červenou kartu
Spartak postihl ve Voticích kolaps. Trenér hostů v závěru běsnil

Vysokou výhru zaznamenal i B-tým Sedlčan. Proti Dalekým Dušníkům od začátku dominoval a nakonec z toho vyplynulo tenisové skóre 6:2.. Jediné utkání, které skončilo bez branek se odehrálo v Nové Vsi mezi tamějším celkem a Tlusticí. Zápas moc velkých šancí nenabídl, hrálo se převážně mezi šestnáctkami. K vidění bylo pouze pár závarů, ty ale hosté přežili.

„Hráli jsme stejně jako předchozí domácí zápasy, akorát jsme tentokrát ze standardky žádný gól nedali. V těch minulých jsme alespoň jednu proměnili, což nám stačilo,“ konstatoval kapitán domácích Jan Petrák. Parta z pod Pleší tak nadále drží na jaře domácí neporazitelnost. „Můžeme být rádi za to, kolik máme bodů a co celý půlrok předvádíme,“ uzavřel potěšeně lídr Nové Vsi.