Spartak válí v domácím prostředí. Až na jeden poločas s Vestcem nedává soupeřům moc šancí uspět a podobný obraz hry přinesl i duel s Nelahozevsí. Pavlišta se Švábem dvěma zásahy během minuty vytvořili domácím pohodlný náskok. Zanedlouho 24letý fotbalista pak v závěru přidal v závěru utkání další dvě branky a zkompletoval hattrick.

Příbram měla po celých devadesát minut hry utkání plně pod kontrolou a nakonec vyhrála s nulou vzadu. Z té musí být potěšen i náhradník Bohuslav, který se postavil do brány. místo jedničky Holana a čisté konto udělalo radost i trenéru Míkovi. „Je pozitivem, že jsme uhráli nulu vzadu. Může nás jen mrzet neproměňování šancí. Chtěl bych týmu poděkovat za kolektivní výkon,“ uvedl kouč Spartaku Zdeněk Míka.

Na úvod sezony ve Velkých Hamrech Tochovice remizovaly, od té doby čekají na menší počet inkasovaných branek na hřištích soupeřů.
Stále dokola. Tochovice zaplatily za díry v obraně i v Trutnově

Mnohem vyrovnanější utkání se odehrálo mezi rezervou Rakovníka a Podlesím. Favorit duelu byl jednoznačně na straně hostů, nicméně oba týmy sehrály vyrovnanou partii, kterou rozhodl Buch krásnou branku z přímého kopu těsně po obrátce stran. „To nám pomohlo k vybudování sebevědomí a přebírali jsme otěže zápasu i po herní stránce,“ uvedl trenér Marek Branžovský, který byl připraven i coby náhradník naskočit do utkání. Nakonec se ale do něj nezapojil.

Hosté mohli skórovat už mnohem dříve, když si v prvním poločase vytvořili tři nebo čtyři slibné příležitosti, aby se ujali vedení. Aktivnější na balónu byli přitom domácí. Jejich největší šance přišla ale až ke konci zápasu. Při závěrečném tlaku trefil břevno. Podlesí v čele s brankářem Zykánem si hodně oddechli a odvezli si domů tři body. „Svůj tým musím pochválit za dobře odpracovaný zodpovědný výkon, který vedl k výhře,“ sdělil potěšeně Branžovský.

Z posledního přímého kopu rozhodla Dobříš o výhře nad Rakovníkem.
Dlouhé dobývání Rakovníka zlomil až barevný míč a Procházka

Derby se odehrálo v Sedlci-Prčici, kam dorazily Votice. Obě obce dělí od sebe dělí necelých třináct kilometrů a začátek utkání vypadal přesně ve smyslu střetnutí dvou rivalů. K vidění bylo hodně soubojů a dost nakopávaných balónů, dostavily se ale také gólové příležitosti na obou stranách. Hosté však zahodily tři.

Utkání rozhodla krátká tříminutovka v rozmezí 65. a 68. minuty. Akci Tomáše Říhy a jeho centr poslal do brány jeho jmenovec Jan. O chvíli později přišel opět nadýchaný míč z levé strany a na zadní tyči se prosadil nehlídaný Navrátil. „Poté jsme se trochu zatáhli a výhru si pohlídali. Zasloužené tři body, konstatoval trenér Marek Štork.

Sedlčany si ze západu Čech přivezly důležitý bod. Foto je ale z duelu z Rokycany v roce 2019.
Sedlčany se zvedají! Z Mariánských Lázní přivezly bod

Jeho tým paradoxně začal hrát ve druhém poločase více po zemi a začal se dostávat do dobrých příležitostí. Rozhodující údery ale přišly ze vzduchu. „Chtěli jsme vyhrát víc než soupeř a byli jsme fotbalovější,“ dodal Štork. Utkání mělo nepříjemnou dohru. Po konečném hvizdu se do rozhodčího Stránského pustil slovně Všetečka a za pohoršující, urážlivé či ponižující výroky uviděl červenou kartu a poputuje ještě na disciplinárku.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...