Ačkoliv v prvním poločase nic nenasvědčovalo k tomu, že by v duelu Rožmitálu pod Třemšínem a Dalekými Dušníky mělo padnout osm branek, tak vše změnila červená karta pro Račáka těsně před přestávkou. „Vyloučení zásadně ovlivnilo hru. Ve druhém poločase jsme v deseti předvedli ještě docela slušný výkon, kdybychom takhle nastoupili od začátku, tak by utkání třeba dopadlo jinak,“ řekl kapitán hostů Thomas Mirschitzka.

Jenomže opak byl pravdou a Rožmitál dokonale využil přesilovku. Po změně stran přidal dva góly, a ač se hostům podařilo snížit, tak domácí následně v dalším rychlém sledu rozhodli o výhře. „Museli jsme víc zabrat, abychom urvali vítězství. Hned zkraje poločasu jsme je položili,“ těšilo vůdce modrobílých Luboše Hofmana.

Spartak Příbram v důležitém souboji porazil Klecany
Spartak se v Nelahozevsi odmítl osamostatnit na čele

Dušníky se ale ještě v závěru zápasu vzchopily. Dvěma brankami se jim ale podařilo pouze zmírnit porážku. „Máme to tak už několikátý zápas, že se kousneme, až když prohráváme o dva, tři góly. Do utkání nastoupíme pasivně. Snažíme se bránit, hrát jednoduše dopředu a následně dostaneme góly,“ smutnil Mirschitzka. Situace posledního týmu tabulky je vážná a musí začít sbírat body a hlavně doma, kde ho podle kapitána Dušníků čekají důležité duely, kdy se postupně utkají s Čisovicemi, Lety a Petrovicemi.

Na druhé straně Rožmitál pod Třemšínem se dočkal prvního jarního vítězství. „Už bylo na čase. Začali jsme se tabulkou posouvat dolů, takže tři body určitě důležité,“ ulevil si Hofman. Domácím pomohlo k vítězství i zamíchání se sestavou a také zapojení zkušeného Drechslera, který se zapsal mezi střelce.

I v dalším duelu dvou celků z Příbramska byla k vidění přestřelka. Na jaře výborně hrající Nová Ves Pleší přivítala B-tým Sedlčan, a byť podle zkušeného Zdeňka Staroby byli domácí 70 – 75 minut horším týmem, dokázali vybojovat remízu a udržet neporazitelnost na vlastním hřišti. „Každý zápas zatím taháme za kratší konec. Máme málo lidí a dopředu chybí kvalita dopředu. Vždy nás podrží gólman, tentokrát je chytat nemohl. Vše šlo k tyči,“ prozradil 55letý matador.

Příbram B pod vedením kapitána Jana Dvořáka porazila doma Domažlice
Jiskra si v Příbrami neškrtla. Limberský odjel s kartou

Nová Ves se sice dostala do vedení, ale více ze hry měly Sedlčany. Čipera dvěma góly zaslouženě otočil skóre na jejich stranu. Za hosty pak navýšil ještě Barták a zdálo se, že o osudu zápasu je rozhodnuto. Domácí se ale vzepřeli. Borák druhýou trefou v zápase vykřesal naději, kterou pak proměnil v bod Oktávec. „Z minima jsme vytěžili maximum. Pro nás je remíza podle průběhu zápasu jako vítězství,“ prohlásil Staroba.

Kdo naopak nemohl být spokojen s bodem, byly Petrovice. Předposlední tým dlouho směřoval za důležitým vítězstvím proti Dobříši díky proměněné penaltě Štemberka. V závěru zápasu se ale o vyrovnání postaral Píša a stanovil konečné skóre 1:1.

Milín se dál trápí v koncovce, za což zaplatil i v Jinočanech. V souboji o druhé místo v tabulce selhal v zakončení a prohrál 1:3. „Myslím si, že z obou stran dobré utkání. V prvních patnácti minutách jsme měli tři tutové šance, které jsme nedali. Pak jsme pustili Jinočany do vedení. Nejsme schopni dát nic z vyložených příležitostí,“ naříkal předseda klubu Miroslav Obdržal.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...