Příbram nasadila do první půle do branky kladenského odchovance Smrkovského a ten ukázal, že je ve dvaceti letech pořád velkým talentem. Recept na něj našel pouze netradiční střelec Tomáš Borák, který se ve vápně dostal k odraženému míči a předvedl, že góly přes defenzivní zaměření také umí střílet.

Ale Příbram ukázala poté kvalitu a proti mladému týmu Kladna, v němž dostali možnost mladíci z béčka Cimrman, Veiner, Abrham, Slabý a Jančí, do přestávky skóre otočila. Pak už vedla dokonce 3:1 a to ještě některé šance nedala a párkrát parádně zasáhl Cimrman.

Fotbalový míč ilustrační foto
Lhota s mládeží pochybila, ale nepodváděla

Jenže i kladenští měli velké šance. Sólové úniky nedali Šnobl ani Jančí, v šanci neuspěl další šikovný mladík Čermák. Ale pak se hostům dvakrát vyplatil vysoký presink, po němž domácí chybovali a Šnobl dvěma zásahy potvrdil vysokou podzimní formu – 3:3.

To už byl na hřišti i kosovský stoper Flakon, jehož Kladno zkouší.

Trenér Dušan Binder byl s výsledkem i výkonem docela spokojen. „Záměr byl dát větší šanci mladým hráčům, aby Kladno vědělo, jestli s nimi může počítat. Myslím, že se to povedlo. Zápas byl otevřenější než mistrák, bylo v něm víc riskantních věcí a tím i šancí. Domácí jich měli o něco víc, ale své jsme měli také my a dali jsme tři góly. Remíza je cenná,“ mínil trenér Kladna, který starším borcům dal volno i proto, že po sezoně jsou unaveni a na umělé trávě jsou jejich kosti a klouby náchylnější ke zraněním.

1.FK Příbram B – SK Kladno 3:3 (2:1). Branky Kladna: Šnobl 2, Borák.

Kladno: Cimrman – Borák, Pechr, Abrham, Veiner – Pospíšil, Slabý, Procházka – Čížek, Šnobl, Jančí. Střídali: Čermák, Tyban Krpálek, Flakon.

Tomáš Herejt dal za Loděnici už 250 branek. od spoluhráčů dostal míč se všemi podpisy
Tomáš Herejt dal za Loděnici už 250 branek. Stihne tři stovky?