Předchozí
1 z 8
Další

TJ SK Hřebeč – Spartak Průhonice 3:1 (1:0)
Branky: 24. Pařízek, 46. Novák, 81. Dolejš – 61. Hudec. ŽK: 53. Bureš, 80. Štěpnička. Rozhodčí: Zuskin. Diváků: 84.

Štěpán Sádecký (manažer TJ SK Hřebeč): Přijel k nám dobře organizovaný soupeř, který bránil z bloku. Podržel nás brankář Zajíček, který chytil dvě tutovky hostů, a šli jsme do vedení hlavičkou Pařízka. Na 2:0 ve 46. minutě doklepl Novák. Soupeř nicméně z brejku snížil a byl z toho napínavý závěr, který utnul v 81. minutě třetím gólem Dolejš. Pro soupeře celkem kruté, odehrál u nás dobrý zápas, ale utkání se rozhodují v pokutovém území a tam jsme byli silnější. Výkon jsme nepodali optimální, ale o to je vítězství cennější.

Rudolf Kahle (trenér Spartak Průhonice): Klasický zápas v Hřebči. Domácí byli silní ve standardkách a v dlouhých křížných pasech do křídelních prostorů. My byli poprvé na přírodní trávě, což nás trochu brzdilo v naší hře. Bohužel jsme domácím prakticky vytvořili první šanci, ze které udeřili. Při našem brejku jsme šli do přečíslení čtyři na tři, špatně ho vyřešili, ztratili míč a domácí ve vápně trestali gólem na 1:0. Hra byla vyrovnaná i nadále, ale góla jsme nedali ani z metru. Do druhé půle se nám vstup nevydařil a po další individuální chybě to bylo 2:0. Po snížení na 2:1 jsme byli lepším týmem, ale moc šancí jsme si nevytvořili. Nakonec deset minut před koncem Hřebeč rozhodla po prapodivné situaci. Kluci zaslouží poklonu za výkon, ale domácí udělali míň chyb a důrazem v obou vápnech vyhráli zaslouženě.

SK Hřebeč - Spartak Průhonice 2:0, finále Poháru SKFS, 8. 6. 2022
Hřebeč měla v plné palbě i nudné pasáže, ale Průhonice zlomila

Sparta Kutná Hora – FC Horky 4:1 (2:0)
Branky: 18. Wolf (pen.), 32. a 85. Strnad, 47. Křelina – 70. Prokeš. ŽK: 53. Wolf, 76. Němec – 34. Ngantsie, 45. Eichler, 64. Kaiser, 82. Macek. Rozhodčí: Drábek. Diváků: 100.

Libor Tichý (trenér Sparta Kutná Hora): Do prvního domácího utkání jara jsme šli s jasným cílem, a to využít domácí prostředí k zisku všech tří bodů. I když výsledek 4:1 vypadá jako jednoznačná záležitost, naše vítězství se narodilo úplně lehce. V prvním poločase jsme byli určitě lepším týmem, za což jsme byli odměněni dvěma góly. I do druhého poločasu jsme vstoupili skvěle a hned ve 47. minutě jsme po krásné přímočaré akci zvýšili na 3:0. Paradoxně nám tento okamžik sebral lehkost z kopaček a právě od tohoto okamžiku jsme si vybrali v utkání slabou pětadvacetiminutovku, ve které musím vyzdvihnout především výkon gólmana Malého, který nás několikrát skvělými zákroky podržel. I přesto se podařilo soupeři jedenkrát snížit, ale tečku za naším vítězstvím udělal chytře zahraným trestným kopem opět velmi dobře hrající Strnad. Všichni se radujeme z vítězství, ale zároveň víme, že je to pouze dílčí kousek z našich společných cílů, které jsme si před sezónou stanovili. Dalším krokem je následující domácí utkání, kdy v regionálním derby vyzveme tým z Velimi. Tímto bych rád pozval všechny naše fanoušky na boj o další vítězství v soutěži.

Martin Zamazal (trenér FC Horky): S ohledem na to, že jsme měli odložené 17. kolo, se nám podařil vstup do zápasu. V prvním poločase jsme soupeři darovali po hrubých individuálních chybách dva góly. Bohužel i vstup do druhého poločasu se nám nepovedl a nechali jsme soupeře zvýšit na 3:0. Paradoxně od třetího gólu jsme převzali iniciativu na hřišti a vytvořili si spoustu gólových příležitostí, které bohužel skončily u gólmana Malého.

Na podzim Nespeky doma porazily Sokoleč 3:1, na začátku jara porazily stejným výsledkem Kutnou Horu.
Krajský přebor: Nespeky se posunuly do čela, Průhonice už nejsou poslední

SK Spartak Příbram – MFK Dobříš 1:5 (0:4)
Branky: 57. Pavlišta – 6. Procházka, 25. Puchmajer, 27. a 58. Talůžek, 31. Junek. ŽK: 81. Vošmik, 88. Pavlišta – 43. Junek, 83. Machač. Rozhodčí: Souček. Diváků: 167.

Jan Páník (trenér SK Spartak Příbram): Vstup do zápasu jsme neměli vůbec dobrý a první branka padla do naší sítě již ve čtvrté minutě. Celý první poločas jsme pak hráli druhé housle. K hráčům soupeře jsme přistupovali moc pozdě a nechávali jim spoustu času a prostoru pro kombinace. Naopak naši hráči byli neustále pod časovým tlakem, se kterým jsme si často nedokázali poradit. Výsledkem byl poločasový výsledek 0:4. Museli jsme reagovat a udělali jsem hráčské změny. Druhý poločas už byl z naší strany mnohem lepší. Z několika nadějných šancí jsme však dokázali vstřelit pouze jednu branku a soupeř si pak už náskok z první půle pohlídal.

SK Doksy – AFK Tuchlovice 3:0 (2:0)
Branky: 17. Neumann, 45. Větrovec, 86. Nesládek (pen.). ŽK: 50. Neumann, 61. Černý, 82. Nesládek – 79. Sedláček. Rozhodčí: Svoboda. Diváků: 160.

Jaroslav Tesař (brankář SK Doksy): Začátek ovlivnila naše nervozita, spoustu dobrých věcí jsme nedohráli. Bylo vidět, že to byl náš první jarní zápas, ale byl to boj, který jsme zvládli. A body jsme nutně potřebovali, už kvůli psychice, protože jsme utekli z posledního místa. Jelo se podle plánu, který jsme si dali.

Miroslav Supáček (trenér AFK Tuchlovice): Do zápasu jsme vstoupili celkem dobře, organizovaně a hrozili jsme z brejků. Přežili jsme stoprocentní šanci domácích. Už to vypadalo, že uhrajeme nulu vzadu, ale dvěma chybami, které nás provázejí často, jsme v rozmezí 39. a 45. minuty nechali soupeře rozhodnout zápas. Ve druhém poločase jsme si vytvořili platonický tlak, vytvořili si jednu stoprocentní šanci, ale to bylo na obětavé domácí málo. V 88. minutě jsme inkasovali z pokutového kopu třetí gól. Domácím gratuluji k obětavému výkonu a zaslouženým třem bodům. My si musíme uvědomit, že hrajeme regulérně o sestup, a musíme přejít do módu domácích. Nasazení, souboje, obětavost a ne se pořád něčemu divit, předržovat balón a hrát v chůzi.

Doksy (v modrém) vybojovaly cennou výhru 3:0 nad Tuchlovicemi.
Foto, video: Doksy slaví, cestu za záchranou odstartovaly skalpem Tuchlovic

SK Poříčany – Tatran Sedlčany 0:0 (0:0)
ŽK: 78. Řehák, 83. Hanzl – 87. Krotil. Rozhodčí: Mrázek. Diváků: 154.

Zdeněk Šmejkal (trenér SK Poříčany): Utkaly se dva poměrně vyrovnané manšafty. Jak herně, tak věkově. Soupeř tam měl také dva tři zkušené kluky a jinak mladé, běhavé. V prvních patnácti minutách jsme začali dobře, zamkli jsme je a nalezli jsme na ně. Měli jsme dvě příležitosti, kdy jsme mohli dávat gól a jít do vedení. Myslím, že by nás to uklidnilo, bohužel jsme je ale nedali. Po dvaceti minutách se hra vyrovnala, hosté zlobili jenom z ojedinělých brejků a standardek, které zahrávali velmi dobře. Vytvořili si jednu dvě šance, ale my jich měli víc. Ze standardek jsme mohli dát tři čtyři góly, ale byl tam malý důraz. Ze hry jsme si toho vytvořili málo, málo jsme za tím šli. Bylo to málo přímočaré, měli jsme možná dvě pološance ze hry. Úplnou tutovku jsme neměli. Spíš jsme tam měli věci, které jsme nedotáhli. Remíza 0:0 byla asi zasloužená. Vyrovnaný zápas, měl rozhodnout větší důraz, měli jsme tam gól nějak dotlačit.

Vlastimil Zelenka (trenér Tatran Sedlčany): Zasloužená remíza. Oba týmy měly několik příležitostí převážně po standardních situacích. Nám úplně neseděly menší rozměry hřiště a hodně důrazná hra domácích. Poříčany se prezentovaly jednoduchým fotbalem založeným na dlouhých míčích na vysokého Janka, který nám hlavně v začátku utkání dělal problémy. Po úvodním tlaku domácích, kteří zahrávali několik rohů, jsme hru vyrovnali a hlavně po dlouhých autech nebo rozích Hanuše jsme při troše štěstí mohli otevřít skóre. V druhé půli se obraz hry příliš nezměnil a na hřišti to byl více boj než pohledný fotbal. Před oběma brankami bylo rušno zase hlavně po standardkách. S bodem jsme spokojeni, myslím že v Poříčanech moc týmů bodovat nebude.

SK Sokoleč – Povltavská fotbalová akademie B 4:2 (2:2)
Branky: 29. Svoboda, 32. Fink, 55. Snop, 63. Křivánek – 13. Tomanec, 45. Obermajer. ŽK: 67. Křivánek, 90. Svoboda – 3. Neumann, 27. Igbinosa, 44. Cienciala. Rozhodčí: Benák. Diváků: 200.

Jan Hlavatý (trenér SK Sokoleč): Obrovsky cenná výhra. Jsem rád, že doma v Sokolči jsme před našimi fanoušky vyhráli. I když to zatím mělo k nějakému ideálu hodně daleko a nebylo to příliš pohledné utkání. Naše hra byla kostrbatá a byly tam spousty chyb, které vedly ke gólům našeho soupeře. Je to tak, góly jsme soupeři opět darovali a to stejně jako minulý týden. Ovšem dnes byla na hráčích vidět vůle, bojovnost a odhodlání jít si pro naše první jarní tři body. Pevně věřím, že dnešní výhra nás opět posune k lepším výkonům a nastavení se do herní pohody.

Karel Rochl (hráč Povltavská fotbalová akademie B): Přijeli jsme do Sokolče bez klíčových hráčů Nerada a Třešňáka. Bylo to bojovné utkání z obou stran, Sokoleč měla po většinu zápasu uzemní převahu. My jsme čekali na rychlé protiútoky. V prvním poločase jsme ještě dokázali držet krok. Ve druhém nás domácí dvakrát potrestali po našich chybách a zaslouženě berou tři body.

FC Velim – ČLU Beroun 1:1 (1:0)
Branky: 24. Koděra – 73. Tarasov (pen.) ŽK: 76. Novosad, 80. Lhotka. Rozhodčí: Novotný. Diváků: 80.

Radim Truksa (trenér FC Velim): Zápas jsme bohužel nezvládli tak, jak jsme si představovali. V prvním poločase jsme byli výrazně lepším týmem, ale bohužel jsme z toho dokázali vytěžit pouze jeden gól, když se po centru Váchy prosadil Koděra. Soupeře jsme do žádných nebezpečných situací v prvním poločase nepouštěli, ale svoje další šance jsme neproměnili. Nástup do druhého poločasu byl z naší strany aktivní, ale k navýšení skóre to nevedlo. Potom Beroun svůj výkon zlepšil a vyústěním toho byla po faulu brankaře penalta, kterou bezpečně hráč hostí proměnil. Hosté měli ještě jednu obrovskou příležitost, kterou na poslední chvíli hasil Naděje. Z našich dalších šancí jsme se už bohužel prosadit nedokázali, a proto zápas skončil remízou 1:1.

Michal Červenka (trenér ČLU Beroun): Do utkání jsme vstoupili z trošku hlubšího bloku. Tušili jsme, že se domácí budou od začátku tlačit do útoku a budou chtít vstřelit rychlý gól, protože mají velmi šikovné křídelní hráče. Bohužel se nám prvních třicet minut nedařilo podržet míč vepředu a balony se nám strašně rychle vracely. Plus jsme měli plno jednoduchých ztrát na polovině hřiště. Z jedné takové ztráty domácí šli do vedení, když vyřešili situaci v křídelním prostoru a dokázali využít přihrávku do prostoru penalty. Je potřeba říci, že tam domácí měli ještě dvě tři situace, které se jim nepodařilo správně dohrát. Do druhé půle jsme trošku vysunuli obranu a myslím, že takových třicet minut jsme byli určitě lepším týmem. Začali jsme být i nebezpeční. Měli jsme velmi dobrý pohyb a s tím přicházeli i naše vyložené šance. Nejprve Horel šel zcela sám na bránu, bohužel zakončil vedle. Pak se dostal do jasné šance i Krůta, ale taky neuspěl.  V 73. minutě srazil domácí brankář ve výskoku Horela a penaltu s přehledem proměnil Tarasov. I po vyrovnání jsme zůstali aktivní a cením si, že kluci chtěli zápas otočit. I Velim ale měla ve druhé půli několik standardních situaci, závarů a střel, ale myslím si, že vyloženou šanci neměla. Z toho pohledu si myslím, že je remíza asi spravedlivá. U nás především za druhý poločas, na který musíme navázat v dalším utkání.

Mnichovohradišťský SK – TJ Sokol Nespeky 3:1 (1:1)
Branky: 2. Zajíček, 72. Sabol, 90. Sedláček – 44. Hronek. ŽK: 36. Svoboda, 68. Sedláček, 79. Vegricht, 85. Sabol – 33. Bredler. Rozhodčí: Poklop. Diváků: 280.

Aleš Kohout (trenér Mnichovohradišťský SK): Zápas se nám rozjížděl super. V první minutě jsme měli roh a dali jsme z toho hned gól, takže jsme šli do vedení. Soupeře jsme trošičku zaskočili. Do devadesáté minuty je hodně dlouho, ale bylo znát, že soupeř byl nervózní. Nehrál špatně, měl větší držení balonu na kopačkách, ale my měli víc šancí vstřelit gól. Moc jsme soupeře do šancí nepouštěli. Ve 44. minutě jsme dostali na 1:1, což je samozřejmě gól do kabiny. Byl to nakopnutý balon z poloviny z přímáku a neuhlídali jsme hráče. Na druhou stranu bylo dobře, že jsme gól dostali takhle. V kabině jsme si něco vyříkali a pak jsme si vytvořili ještě víc šancí. Soupeř začal nakopávat balony místo toho, aby hrál kombinačně. My už žádnou chybu vzadu neudělali. V bráně jsme měli Davida Řemínka, který nás podržel. Měli jsme ho půjčeného z Úval, uvidíme, jestli u nás bude dál. Měli jsme pět šest šancí a dali jsme na 2:1 po super akci, když zakončoval Martin Sabol. Ze strany Nespek to pak bylo stejné. Jenom nakopávání dlouhých balonů a my ke konci dali na 3:1. Klobouk dolů před kluky. Byl to bojovný zápas a soupeře jsme nepustili do tolika šancí. Zaslouženě jsme vyhráli.

Petr Králíček (asistent trenéra TJ Sokol Nespeky): Začali jsme špatně a ve druhé minutě jsme dostali branku. Myslím, že jsme ještě nebyli plně koncentrovaní. Po deseti minutách se obraz hry začal měnit, začali jsme mít šance, drželi jsme míč a měli jsme víc ze hry. To vyústilo ve vyrovnávací gól před poločasem. Soupeř nešetřil tvrdší hrou, která nám úplně nešla pod vousy. Dokázali jsme se s tím ale vyrovnat a ve druhé půli jsme začali hrát vyrovnaný zápas. Soupeř měl malinko víc šancí, my byli silnější na balonu, ale bez vyložených brankových situací. Inkasovali jsme na 1:2 a museli jsme hru otevřít. Ve druhé nastavené minutě jsme dostali na 1:3. Myslím, že to bylo remízové utkání, trošku nám chybělo štěstíčko, abychom v závěrečných minutách vyrovnali na 2:2. Přiklonilo se k soupeři, který dal z brejku pojišťovací gól v nastaveném čase. Nejsme smutní, odehráli jsme kvalitní utkání. Soupeř byl na patřičné výši a po zápase se radoval, jako když vyhraje Ligu mistrů. Za nás spokojenost. Jdeme dál, máme doma další soupeře. Jdeme zápas od zápasu.

Krajský přebor, 18. kolo: Mnichovohradišťský SK - Sokol Nespeky (3:1), 19. 3. 2023(
S novým brankářem Mnichovo Hradiště sesadilo lídra krajského přeboru