„Od začátku jsme měli herní převahu. Už během úvodních minut jsme si vytvořili čtyři gólové, které jsme však nedokázali proměnit,“ líčil průběh hry milínský předseda Miroslav Obdržal. „Svou roli hrál i fakt, že zatímco my jsme nastoupili v takřka nejsilnější sestavě (včetně útočníka Matěje Štochla pozn. red.), na soupeři bylo znát, že přijel oslaben, protože ho momentálně trápí velká marodka,“ upozornil.

Přesto to paradoxně byli hosté, kteří navzdory všemu udeřili jako první, když se v 7. minutě po standardní situaci prosadil Vojáček. „Byla to snad jediná možnost soupeře, bohužel jsme ji nedokázali uhlídat. Věřil jsem ale, že vzhledem k převaze dokážeme utkání otočit. Vše bylo otázkou jednoho gólu,“ zůstával v klidu Obdržal.

Jenže Novou Ves držel nad vodou brankář Martin Hadrbolec, shodou okolností bývalý hráč Milína, který proti svým bývalým spoluhráčům tasil jeden skvělý zákrok za druhým. „Byl nejlepším hráčem hostujícího týmu. Podal velmi dobrý výkon,“ chválil milínský předseda brankáře, který pod Pleš zamířil teprve během loňské zimy.

I tak se ale domácím podařilo ještě do poločasu vývoj otočit na svou stranu. A to zásluhou dvou slepených gólů Rice (20.) a Kuby (22.). Tím se uklidnili a po přestávce už průběh utkání i skóre kontrolovali. „Ve druhém poločase se už hrálo zcela na jednu branku, tu hostující,“ konstatoval Obdržal.

Milín svou převahu nakonec přetavil ve tři branky, o které se postarali Štochl (72.) Obdržal mladší (80.) a Hurtík (87.), který završil výsledek utkání. „Vzhledem k našim šancím mohl být výsledek vyšší, ale i tak jsme spokojeni. Věřím, že na výhru navážeme v dalších těžkých zápasech, které nás čekají,“ uzavřel milínský předseda, jehož tým se bodově dotáhl na třetí Jinočany. Nová Ves je jedenáctá.

Záložník Příbrami Jan Rezek.
Rezek: Bod s Olomoucí bereme, každý se bude na konci počítat
Tochovický Ondřej Matějka..
V přestřelce hrály klíčovou roli nejen góly, ale i silný vítr