Musely však otáčet nepříznivý vývoj, protože po šesti minutách prohrávaly 0:1. „Od začátku jsme byli lepší, ale udělali jsme chybu, pustili soupeře do přečíslení a byli jsme potrestáni,“ uvedl trenér Tochovic Marek Zárybnický.

Pomohla jim ovšem rychlá odpověď, o kterou se za další čtyři minuty postaral Petr Jendruščák. „Od té doby jsme zcela dominovali. Měli jsme tlak a nutili hostující hráče k chybám. Problémy jim dělala především naše rychlost, nestíhali, z čehož pak pramenily fauly i vyloučení v závěru prvního poločasu,“ poukázal Zárybnický na jeden z klíčových okamžiků, který nastal za stavu 2:1.

Ještě do pauzy přidal uklidňující třetí gól Jiří Ivaník a po změně stran narostlo skóre až do konečné podoby.

Nejvýraznější měrou se na vysokém vítězství podílel ten, který celý obrat začal. Petr Jenduščák nakonec zaznamenal hattrick, když se prosadil nejen ze hry, ale i z přímého kopu a penalty. „Potvrdil, jak velkým přínosem pro nás je. Ať už se týká fotbalových kvalit, myšlení, zkušeností nebo klidu,“ poznamenal kouč.

Na dobrém vstupu do jara se pak brankami podíleli i Petr Sirotek a Daniel Huňa. „Určitě se nám ulevilo, ale víme, že nás čekají další těžké zápasy. My je ovšem chceme hrát, protože jen tak se můžeme posunout,“ podotkl Zárybnický.

RADOST. Šťastný kapitán příbramských volejbalistů Martin Böhm se mohl po utkání s ČZU Praha konečně po třech zápasech radovat z vítězství.
Správný kapitán a zlatý žolík! Böhm rozhodl napínavou bitvu s Odolenou Vodou

Podlesí spasil Hájek

Tří bodů se na umělém trávníku v areálu 1. FK Příbram dočkalo i Podlesí, které jediným gólem Daniela Hájka udolalo na neutrální půdě Votice. „Hráli jsme s kvalitním soupeřem, který navíc přes zimu značně posílil. Přesto si myslím, že jsme byli v zápase lepší a zaslouženě vyhráli,“ konstatoval trenér Josef Blažek.

Bylo to ale velké drama. I proto, že Podlesí zahodilo v prvním poločase nejen dvě stoprocentní možnosti, ale i pokutový kop, který neproměnil právě pozdější hrdina zápasu. „Trochu jsme se báli, aby nás to nemrzelo,“ přiznal kouč.

Hájek si ale nakonec koupil odpustek devatenáct minut před koncem, kdy po průniku a následném centru Šlapáka rozhodl o hubeném vítězství.

Spartak smutnil

Jako jediný tak na body nedosáhl Spartak Příbram, přestože byl hodně blízko. Ve Velké Dobré prohrál 1:2 až brankou v úplném závěru utkání.

Příbramský tým, který nastoupil v čele s ex-ligistou Tomášem Zápotočným, byl od úvodního hvizdu sudího lepší a po patnácti minutách zaslouženě vedl po střele volného Matějky z malého vápna. Navíc takřka vzápětí trefili hosté břevno a domácí tak měli velkou kliku. A nebylo to naposledy.

Radost Spartaku nakonec trvala necelý osm minut, po nichž srovnal Sekanina. Po této brance se hra vyrovnala, ale zhruba od 65. minuty už zase Příbramští tlačili, body totiž nutně potřebují pro záchranu. Dvakrát byli blízko rozhodnutí, ale jedna tutovka skončila kousek vedle a při druhé zastavila míč branková konstrukce.

A tak udeřili domácí. V poslední minutě pláchl po křídle střelec vyrovnávací branky Sekanina, pasem našel Kalouska, jehož hlavička byla neomylná a rozesmutnila celý tábor Spartaku Příbram.

„Za dobrou hru a bojovnost si hráči zaslouží uznání. Budou-li v dalších zápasech takto bojovat, musí přijít i výsledkové zlepšení,“ uvedl zástupci příbramský klubu na svém webu.

Karvinští fotbalisté (v bílém) si poradili i s Příbramí a na jaře ještě neinkasovali.
Příbramské plány dostaly v Karviné další trhlinu