Kromě již zmíněných Blažeje, Hrubeše a Knoblocha jsou v komisi také Josef Váňa, Adam Kindl, Martin Vlk a Miloslav Pospíšil. Nové vedení středočeského fotbalu slibovalo velké změny, a ty nastaly. Byť tři jména z předešlého složení zůstala. Jde o Pospíšila, Vlka a Váňu.

Podle předsedy SKFS Tomáše Neumanna předcházela výběru členů komise rozhodčích široká diskuse v rámci OFS, klubů i externích kandidátů. „Naším primárním cílem bylo, abychom měli komise obsazené lidmi, kteří budou naplňovat naši schválenou koncepci. Komise rozhodčích má za hlavní cíle transparentnost, odbornost, růst, vzdělávání a čistotu,“ zdůraznil Neumann.

„Naše proreformní hnutí vždy deklarovalo, že nejsme revolucionáři, kteří všechny předchozí lidi odstraní,“ pokračoval Tomáš Neumann a navázal: „Jen chceme čistý fotbal s důrazem na rozvoj. Garantem těchto kroků je například Ondra Knobloch, člen Výkonného výboru SKFS, který je i nově členem komise rozhodčích. Velkou osobností je Karel Hrubeš, jehož obrovské zkušenosti budou velkým přínosem, a v neposlední řadě i moje role, co by garanta komise rozhodčích.“

Nový předseda středočeských rozhodčích Petr Blažej má velkou chuť do práce. „Komise má ideální složení. Mísí všechny proudy, které zajišťují odbornost, transparentnost i vnější pohled, který přinese Ondra Knobloch. Snad poprvé historii této komise v ní sedí nerozhodčí,“ upozornil Blažej.

Liga mistrů - logo
Liga mistrů v centrálních Čechách! Startuje se už o víkendu 12. a 13. června

Všichni ostatní členové komise mají bohaté zkušenosti z řad delegátské či rozhodcovské praxe. Minimálně s divizními. Nový šéf komise měl však největší radost z účasti Karla Hrubeše. „Je to aktuálně jeden z nejlepších rozhodčích na naší scéně. Sice není Středočech, ale o to více jsme rádi, že nám pomůže,“ radoval se Blažej a dodal: „Chceme pracovat, být otevření, transparentní a hlavně komunikovat.“

Karel Hrubeš je opravdu výrazná ikona na poli sudích. Odpískal 14 prvoligových sezon a jako hlavní sudí odřídil 180 zápasů! Teď bude pomáhat ve Středočeském kraji. „Oslovili mě moji kolegové ze hřiště i nové komise. Pánové Blažej, Váňa a Kindl. Ale i Aleš Macela z Černolic. Od nich přišel prvotní impuls,“ prozradil prvopočátek navázání spolupráce Karel Hrubeš. „Jsem rád, že budu moct pracovat na vývoji mladých kluků. Láká mě předávání zkušeností, které jsem během kariéry získal,“ uvedl elitní sudí.

Účast Ondřeje Knoblocha v komisi je velkým překvapením. I když zase tak ne. Knobloch byl velkým kritikem sudích ve středních Čechách. Nyní má možnost podílet se na vylepšení image krajských sudí u fotbalové veřejnosti.

A ke své nové roli se postavil čelem. „Místo jsem přijal z jednoho prostého důvodu. Dlouhodobě jsem se vymezoval proti fungování rozhodčích v krajských soutěžích. Myslím si, že by komise rozhodčích měla být kontrolována i mimo rozhodčí. Musí tam být člověk, který není spjat s rozhodcovskou komunitou. Tím nechci říct, že budu vše bourat, ale chci dohlížet na principy, které jsme si v rámci našeho hnutí nastavili. Chci být součástí a chci být prospěšný. Chceme propojovat okresy i fotbalové hnutí, do čehož rozhodčí bezpochyby patří také,“ okomentoval svůj krok Ondřej Knobloch.

První zasedání má nová Komise rozhodčích SKFS v úterý 8. června.