DALEKÉ DUŠNÍKY – KRÁLŮV DVŮR B 0:4 (0:2)

Ačkoliv byli domácí favority, jejich situace nebyla vůbec jednoduchá. „Chybělo nám několik hráčů základní sestavy. V úvodu utkání nás pak postihla další rána, když musel pro zranění odstoupit Roman Šimek,“ podotkl záložník Jiří Slunečko. Navíc po čtvrthodině hry se míč odrazil k Šindelářovi a hráč, který prošel i prvoligovou Příbramí otevřel skóre. Podobně vypadala i situace před druhým gólem hostů, ale tentokrát byl jeho autorem Svoboda. „My jsme nehráli dobře, ale jednalo se o jediné dvě možnosti hostů, takže do čeho v prvním poločase kopli, to skončilo v brance. Před druhým poločasem jsme museli udělat další vynucené změny, což mělo největší dopad na naši defenzivu, která se sesypala,“ konstatoval zklamaně Slunečko. Výsledkem byly další dvě rychlé branky, které ve 48. a 52. minutě přidal Černý a pečetil první porážku Dalekých Dušníků v základní hrací době v letošní sezoně. „Jednou to přijít muselo. Ještě nás čekají tři těžké zápasy, ve kterých budeme chtít uspět a přezimovat na čele tabulky,“ dodal Slunečko.

MILÍN – RUDNÁ 3:0 (1:0)

Oba soupeře dělil před zápasem jediný bod, který hrál ve prospěch Rudné. Milín šel ale do utkání s jasným cílem. „Chtěli jsme prolomit smůlu na domácím hřišti a připsat si konečně první vítězství,“ přiznal předseda klubu Miroslav Obdržal. Podle toho domácí hráči přistoupili k zápasu. Na těžkém terénu vládli, ale trápili se v koncovce. Střeleckou smůlu protrhl až v závěru poločasu Kuba, který přesně zakončil samostatný unik. „Zápas jsme měli pod kontrolou. Neproměnili jsme ale dalších pět tutovek,“ naznačil Obdržal, že rozdíl ve skóre příliš neodpovídal rozložení sil. Po změně stran se pokračovalo podle stejných not. Definitivní rozhodnutí přišlo v poslední dvacetiminutovce, kdy nejprve přidal v 72. minutě druhý gól Ježek a o šest minut později dal domácím definitivní jistotu tří bodů Pacina. Milínu tak ani nemuselo vadit, že v závěru neproměnil Kuba penaltu a hráči mohli slavit splnění svého cíle. „Jde o důležité vítězství. Do konce podzimu bychom ale rádi získali alespoň ještě čtyři body,“ dodal Obdržal.

Gól. Aleši Bábíčkovi to proti Slanému pálí. Takhle se například do jeho sítě trefil v minulé sezoně. Prosadil se i letos, ale jeho branka na body nestačila.
Mládí vzad! Na Sabáku slavila zkušenost

ROŽMITÁL – CHOTEČ 5:0 (1:0)

Režisérem drtivého vítězství celku z pod Třemšína byl Pavel Leitermann, který opět ukázal, jak velký přínos pro tým má, když za necelou hodinu hry zaznamenal hattrick, čímž dodal spoluhráčům potřebný klid. „Utkali jsme se asi s nejslabším soupeřem. V prvním poločase to ale byla velká bitva, protože jsme nedokázali patřičně zužitkovat naší převahu a Choteč tak byla nadále ve hře. Pavel Leitermann nás nakonec vysvobodil. Je to takový náš David Lafata. Moc toho nenaběhá, ale má výborný výběr místa v pokutovém území a proto dává góly. Těží z toho nejen on, ale ve výsledku i tým. Od té doby, co jsme vstřelili třetí gól, bylo definitivně rozhodnuto,“ prohlásil trenér Rožmitálu Václav Šlehofer. Jeho tým ale náskok ještě dvakrát zvýraznil. Nejprve Kožíšek a po něm Straka pečetili na konečných 5:0. „Všechno je o práci celého mužstva a nejen o Pavlu Leitermannovi. Zahráli dobře i další. Například Dominik Straka nebo Leoš Zlatohlávek,“ pochválil Šlehofer své svěřence. Zároveň poodkryl i další plány, které jeho mužstvo v dobře rozehrané sezoně má. „Jsme rádi, že se držíme na špici tabulky a jsme v kontaktu s lídrem. Doufáme, že nám to vydrží a rádi bychom zabojovali o první místo. Ale ještě není u konce ani polovina sezony,“ řekl Václav Šlehofer.

NOVÝ KNÍN – DOBŘÍŠ 3:2 PO PEN. (2:0)

Souboj dvou rivalů vypadal zprvu na jasnou záležitost domácích, kteří už ve 36. minutě vedli o dvě branky, o které se postarali Stočes a Sklenář. „Měli jsme velkou motivaci uspět. První půle byla jasně v naší moci. Zaslouženě jsme se dostali do vedení a vše nasvědčovalo tomu, že jsme na dobré cestě za třemi body,“ řekl střelec první branky Jakub Stočes, pro kterého se jednalo o velmi pikantní duel, jelikož dříve prošel dobříšskými mládežnickými kategoriemi.

Po přestávce se ale rezerva Dobříše zvedla nejen psychicky, ale především herně. Už po pěti minutách snížil Kukol a zápletka byla na světě. Následovala velká bitva, ve které se domácí snažili o pojistku a hosté o vyrovnání. Dlouhou dobu to vypadalo, že na stavu už se do závěrečného hvizdu nic nezmění, ale téměř z poslední akce zápasu se Kukolovi druhým gólem podařilo srovnat a šlo se do penalt. V nich dobříšští obrat nedokonali, protože neproměnili dva pokusy a dva body tak zůstaly u Kocáby. „Máme sice dvoubodové vítězství, ale jeden bod jsme určitě ztratili. Utkání jsme měli dotáhnout do úspěšného konce už v základní hrací době,“ uvedl zklamaný Stočes.

SEDLČANY B – VYŽLOVKA 4:1 (2:0)

Rezerva Sedlčan nastoupila v domácím prostředí posílena o několik hráčů A mužstva a na obrazu hry se výrazně projevilo. Domácí byli jasně lepší a za třemi body vykročili už v prvním poločase, kdy nejprve ve 27. minutě otevřel skóre Brotánek, na kterého o sedm minut později navázal Špaček. Stejný hráč navíc přidal hned po změně stran třetí branku. Ale to nebylo všechno. Domácí i nadále dominovali a krátce po hodině hry přidal čtvrtý zářez na pažbu Bartušek. Až poté se dostali ke slovu i hosté, ale Maiznerův gól ze 71. minuty byl jen kosmetickou úpravou skóre.

Proč? Ptá se nejen Filip Dort, ale i celá Dobříš, která hledá příčinu momentální výsledkové krize.
Exligová hvězda se vrátila! Spoluhráče ale nespasila