„Po loňském sestupu jsme se chtěli pohybovat v horních patrech tabulky a pokusit se o návrat do vyšší soutěže. Začátek nám příliš nevyšel, ale pak jsme se chytli a s umístěním jsme spokojeni. I vzhledem k přijatelným ztrátám na první a druhé místo,“ řekl trenér Martin Chlasták.

Povedený podzim jeho svěřenci zakončili jednoznačným vítězstvím nad Tlusticí, které na domácí půdě nadělili nepopulárního kanára. „Zápas jsme rozhodli třemi góly v prvním poločase. Kromě úvodní čtvrthodiny druhého poločasu, kdy jsme soupeři nabídli jedinou šanci, kterou byla penalta, nakonec ale zneškodněná naším brankářem, jsme měli zápas zcela po kontrolou a mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem,“ zhodnotil utkání kouč Petrovic.

Nejvýraznější měrou se na výhře podílel Aleš Pelikán, který dosáhl na hattrick, dvakrát se prosadil Ondřej Štemberk a jednou Petr Chlasták, který je s celkovým počtem sedmnácti branek na úplném vrcholu střelecké tabulky.

Pouze o tři body zpět za Petrovicemi je čtvrtý Milín. A to díky tomu, že v sobotu prohrál doma s Lety 0:1, což zařídil svou brankou v 55. minutě Martin Chalupa. „Celé utkání bylo z obou stran hodně opatrné a nenabídlo téměř žádné gólové šance. Vzhledem k průběhu by byla určitě spravedlivější remíza,“ mrzelo milínského předsedu Miroslava Obdržala, který jinak hodnotí celkové podzimní vystoupení svého mužstva pozitivně. „Téměř celý podzim jsme se potýkali s různými absencemi. Málokdy jsme hráli v nejsilnější sestavě. Třiadvacet bodů je dobrý základ a uvidíme, co přinese jaro,“ konstatoval.

Jediný gól rozhodl i o výhře Rožmitálu v Jinočanech. Postaral se o něj v 64. minutě Petr Steinbauer a celek sídlící pod Třemšínem tak zásluhou tří bodů udržel sedmou příčku. Na kontě má jednadvacet bodů, což je stejně jako právě Jinočany, které jsou šesté, ale i Sedlčany B, kterým patří příčka osmá.

Může za to jejich ztráta v Nové Vsi pod Pleší, kde sice ještě v prvním poločase dokázaly smazat dvougólové manko, když na trefy Davida a Moravce odpověděli Bláha s Kvěchem, ale na gól Boušky z 52. minuty už Sedlčany zareagovat nedokázaly a prohrály 2:3. Nová Ves pod Pleší si zásluhou výhry polepšila na čtrnáct bodů, přesto zůstala na dvanácté pozici.

Ilustrační foto.
Výsledky okresních fotbalových soutěží

Hodně blízko k velkému překvapení byly poslední Daleké Dušníky. A to navzdory tomu, že doma přivítaly vedoucí Černolice. „Společně s Milínem se jednalo o nejlepší tým, proti kterému jsme letos hráli,“ upozornil na začátku svého hodnocení záložník Jiří Slunečko.

O to větší překvapení bylo, že outsider vedl v poločase po brankách Martina Pavlíka a Karla Zahouta 2:0. „Základem úspěchu bylo, že jsme hráli dobře v defenzivě, ale zároveň jsme byli aktivní směrem dopředu. Ano, podržel nás brankář, měli jsme i štěstí, ale rovněž šance, ze kterých jsme dvě dokázali proměnit. Černolice to evidentně zaskočilo,“ prozradil Slunečko.

Jenže po přestávce došel domácím dech. „Podobně jako v Tlustici, kde bylo skóre v náš prospěch naprosto totožné,“ podotkl zklamaný Slunečko. „Chyba byla, že jsme to chtěli ukopat, bránit a posílat dopředu jen dlouhé míče,“ poznamenal záložník. Černolicím navíc pomohlo rychlé a trochu šťastné snížení Bláhy, který se v 51. minutě prosadil po rohovém kopu. „Černolice se dostaly zpět na koně a hrály skvěle. Nekazily a my rázem nevěděli, jak proti nim hrát,“ přiznal Slunečko.

Naopak Černolice dalšími třemi góly otočily skóre na svou stranu. V 62.. minutě zužitkoval další standardní situaci Seidler, o sedm minut později se prosadil exligový Luděk Stracený a tři minuty před koncem završil výsledek na konečných 2:4 Hosnedl.

Podobný průběh mělo i utkání Králova Dvora B a Dobříše B. Domácí hráči měli v první půli výrazně více ze hry, neproměnili sice několik vyložených šancí, ale přesto zásluhou Svobody vedli 2:0.

Po přestávce ale dobříšská rezerva dokázala srovnat. V 64. minutě si rohový kop Semančíka srazil do sítě brankář Hosnédl a v 71. minutě přesnou střelou k tyči vyrovnal Matějka.

Když už se zdálo, že dojde na penalty, vstřelil v nastaveném čase vítězný gól domácích Nejedlý a známá Csaplárova past na rozdíl od zápasu v Dalekých Dušníkách nesklapla. Dobříš B tak s devíti body po podzimu okupuje předposlední třináctou pozici v tabulce.

Ilustrační foto
Zkušenost vyškolila mládí