O nejpřekvapivější výsledek kola se postaralo Třebsko. Trhové Dušníky v minulém kole rozstřílely doma Višňovou, nyní poznaly ale opačnou stránku fotbalu. Ač favorit, tak odjely domů s pěti inkasovanými góly. „Fotbal nemá logiku. Prohrajeme v Nečíně, pak porazíme Trhové Dušníky,“ nechápal vedoucí domácího týmu Jiří Funk.

Podle něj se hrál vyrovnaná zápas do stavu 3:1, než dal Šváb druhý gól v zápase. Po zápase mu ale úsměv ze tváře lehce zmizel, protože odešel ze hřiště s nataženým svalem. Vysoké výhry se dočkaly v boji o první místo také Daleké Dušníky, které zabalily Novému Knínu na cestu kanára a Bohutín, jenž Nečínu nastřílel bůra. Čtyřmi góly se uvedl nejlepší střelec okresu Petr Petřík.

I. B třída: Nová Ves pod Pleší - Rožmitál pod Třemšínem (ilustrační foto)
I. B třída: Nová Ves rozstřílela Rožmitál. Sedlec-Prčice venku klopýtl

„Na první pohled to vypadá jako jednoznačná výhra, ale nerodila se jednoduše. Všichni na okrese vědí, že jestli Nečín umí něco dobře, tak bránit v hlubokém bloku, což dokázal i u nás. Postupným útokem jsme se k němu snažili dostat. Šli jsme si za tím, že musíme být trpěliví a obehrát blok soupeře,“ komentoval výhru předseda domácích Jan Bittner. Domácí dali většinu gólů z brejků.

Důležitou domácí přestřelku zvládly doma Dublovice. Pokud chtěly udržet pod sebou všechny nováčky, tak musely bezpodmínečně porazit Hřiměždice. I díky hattricku kapitána Jaroslava Lomoze se jim podařilo vyhrát. Domácí lídr přitom rozhodl o třech bodech pro svůj tým až v 88. minutě.

Podlesí doma vyhrálo nad Milínem 2:0
I. A třída: Milín si zastřílel. Podlesí zvládlo důležitý zápas

Další dva nováčci se postavili proti sobě. Jejich vzájemný souboj dopadl přitom jednoznačně pro Starou Huť. Pouze dva týmy bodovaly naplno venku. Petrovice uspěly na Spartaku a Březnice otočila duel s Luhy v závěrečné čtvrthodině. „Těžký a náročný zápas, který měl hodně soubojů. Jeli jsme tam jeli trošku v horší sestavě. Plno novějších kluků, nicméně utkání zvládli výborně. Matěj Fait zahrál skvěle jeden gól dal, na druhý přihrál,“ chválil spoluhráče Petr Štolba. „Vítězství bylo uspokojivé a a v téhle sestavě nás semklo a určitě si ho ceníme, protože v Luhách se nevyhrává,“ dodal vzápětí.

David Surmaj v Příbrami úspěšně restartuje svou kariéru.
Příbram? Nejlepší rozhodnutí kariéry, hlásí znovuzrozený kanonýr Surmaj