Už před volbami vyjádřili členové MK Sparta Luhy na svých sociálních sítích podporu členům F-evoluce. „Jako klub jsme chtěli dát najevo podporu tomuto projektu, protože nám záleží na českém fotbale,“ ozřejmil Šmejkal.

Důvod? V Luhách vidí právě v projektu F-evoluce naději na očištění fotbalu. A to od těch nejnižších úrovní, až po ty nejvyšší. „Byli bychom rádi, kdyby se podařilo vymýtit prospěchářství, které všeobecně kazí dojem z tohoto sportu,“ vyjádřil Šmejkal přání za MK Sparta Luhy.

„Musí se začít s pořádným základem, aby bylo na čem stavět. I z důvodu, že s podobnými praktikami se potýkáme na všech úrovních,“ podotkl.

Kandidát na předsedu OFS Příbram Pavel Chán.
OFS Příbram ovládla F-evoluce! Chánovi a spol. gratuloval i Antonín Barák starší

Podle představitelů Luhů je v tomto ohledu potěšující i pohled na výsledky v ostatních (již odvolených) okresech – v převážné většině zatím uspěli právě zástupci opozičního hnutí. „To je z našeho pohledu velké plus. Přejeme si, aby volby dopadly stejně i v kraji. Věříme, že ti nesprávní lidé odejdou a fotbal u nás nabere nový směr,“ uvedl Jakub Šmejkal.

„Bohužel, například v Trutnově vyhrál kandidát Marek Pilný, což je přívrženec režimu Romana Berbra, ale to k volbám patří. Pro nás je důležité, že v Příbrami se můžeme radovat z úspěchu F-evoluce a vyhlížet směle k lepším zítřkům,“ poznamenal na závěr.