Jince měly po výhře v Bohutíně dvoutýdenní volno, protože se duel s Novým Knínem musel odložit, pauza však byla lídrovi spíše na škodu. Téměř všichni by raději hrály. I proto začátek z pohledu lídra byl špatný a herně se trápil. Obraz hry na hřišti vypadal jinak, než by kdokoliv čekal při souboji prvního s posledním.

Kosova Hora hrála odvážně a nezatáhla se před vlastní šestnáctku. „Spousta mladých kluků, ale nehráli špatně. zaskočili nás jejich hrou. Mile překvapili, že se snažili hrát fotbal. Byli dost na balónu,“ řekl na jejich adresu kanonýr Jinců i okresního přeboru Lukáš Dráb, který se poprvé trefil na jaře a hned dvakrát. Hosté ale rozhodli o výhře až dvěma góly v závěru.

Spartak Příbram - Sedlec-Prčice 5:1
Forma jako hrom. Slepička chce k jubileu nastřílet symbolických 40 branek

Jince navíc odskočily na prvním místě tabulky dalším soupeřům. Nejbližší pronásledovatel z Trhových Dušníků totiž po přestřelce padl na hřišti Bohutína. Hosté se sice dostali do vedení, domácí ale vývoj zápasu rychle otočili ve svůj prospěch. A byť favorit do přestávky snížil, tak Petřík s Bartošem upevnili náskok domácího SK.

Zaváhání Trhových Dušníků využil C-tým Sedlčan, který zvítězil v Novém Kníně a také Březnice, které vystřelil výhru proti Nečínu až gólem v závěru Vintr. Všechny tři týmy jsou nyní za sebou seřazeny v jednom bodu.

Otočit utkání v závěru se povedlo i Luhům. Sparťané sice prohrávali po poločase na Spartaku, dvěma góly v posledních dvaceti minutách si ale odvezli vítězství a tři body, díky kterým se dotáhli na svého soupeře. „Byl to hodně těžký, vyrovnaný zápas a vzhledem k proměnlivému počasí velký boj o každý míč. Kombinace se ani jedné straně moc nedařila,“ mínil David Bohuněk, který se postaral o vyrovnání. Utkání moc šancí nenabídlo, spíš jen náznaky.

Rožmitál pod Třemšínem v prvním jarním kole uhrál bezbrankovou remízu
I. B třída: Daleké Dušníky obraly lídra. Dobříš rozstřílela Tlustici

Hosté chtěli po poločase vyrovnat, což se jim povedlo po sedmdesáti minutách hry. Po standardní situaci se míč dostal až na zadní tyč k Bohuňkovi a ten srovnal. „Domácí jsme po té zmáčkli, kluci se obrovsky vydali se silami a odměna přišla v 89. minutě, kdy se skvěle hlavou trefil David, který si ten gol za výborný výkon opravdu zasloužil,“ poznamenal Bohuněk.

I v dalším utkání se po obratu radovali z výhry hosté. Třebsko v duelu s Počepicemi inkasovalo už v osmé minutě, Sládek se ale ještě do přestávky postaral o vyrovnání a po změně stran jistili výhru, když druhým gólem v zápase zvyšoval na 3:1. Jediný duel došel až do penaltového rozstřelu. Dublovice s Rosovicemi si dělily body, druhý bonusový ale vystříleli z puntíku domácí.