„Hráči soupeře byli po celý zápas jasně lepší. Vytvořili si mnohem více šancí,“ uznal převahu momentálně nejlepšího týmu soutěže domácí kapitán Jan Pinsker.

Rosovice odolávaly tlaku Nové Vsi pod Pleší pouze do 24. minuty, kdy střílený centr usměrnil do branky na zadní tyči číhající a skluzující Borák, čímž zlomil bezbrankové skóre. O deset minut později rozehrál bývalý hráč Rosovic Zdeněk Staroba rohový kop, našel přesně hlavu Holana, který poslal míč za záda brankáře Švejnohy podruhé. „Potvrzovali svou kvalitu, trestali naše chyby, naopak my jsme se k zakončení příliš nedostávali,“ líčil průběh Pinsker.

Branky naopak visely ve vzduchu na druhé straně, ale domácí brankář Švejnoha vytahoval jeden skvělý zákrok za druhým. „Ve zbytku zápasu jsme mohli inkasovat minimálně ještě pětkrát, ale náš brankář nás podržel. Nebýt jeho, byl by výsledek zápasu pro nás ještě mnohem horší,“ přiznal kapitán Rosovic, který přesto musel se spoluhráči skousnout ještě jednu inkasovanou branku, když dvanáct minut před koncem zakončil rychlý protiútok Moravec a zpečetil tak výsledek zápasu. „Porážka o tři branky je vzhledem k průběhu ještě přijatelná,“ řekl Jan Pinsker.

Ilustrační foto
Výsledky okresních fotbalových soutěží

Nová Ves pod Pleší tak zůstává na jaře stoprocentní a díky vítězství navýšila náskok na čele tabulky už na devět bodů, protože celkům z čela tabulky se příliš nedařilo.
Rezerva Spartaku Příbram tratila v Březnici jednogólové vedení a nakonec si odvezla pouze bod, když prohrála 2:1 po penaltách.

Ještě hůře dopadl třetí Bohutín, který sice vedl v poločase domácího utkání nad Kosovou Horou 3:2, ale to bylo z jeho strany všechno. Hosté naopak dokázali zápas po přestávce otočit. Stačilo jim na to necelých šedesát vteřin. Dvacet minut před koncem nejprve utekl bohutínské defenzivě střídající Sabol a vzápětí zasadil domácím mat dalekonosnou střelou Kutil.

I Kosova Hora tak stejně jako Nová Ves pod Pleší zůstává na jaře stoprocentní a už se vyhoupla z chvostu tabulky na dvanácté místo. „Chceme se v soutěži zachránit, proto jsme přes zimu jsme hodně trénovali, což se nám teď vyplácí. Takže zatím jsme maximálně spokojeni. V Bohutíně jsme to zvládli hlavně díky naší bojovnosti,“ řekl kouč Miroslav Valenta.

Zápas divize A MFK Dobříš - Tatran Sedlčany 2:3 po pen.
Sedlčany otočily derby! Dobříš po kolapsu vytěžila jen bod