Letních mládežnických turnajů se odehrálo během měsíce června celkem osm – z toho čtyři právě o uplynulém víkendu. Pořadateli jednotlivých turnajů byly oddíly MFK Dobříš, TJ Prostřední Lhota, SK Nový Knín, Sokol Nová Ves pod Pleší, TJ Ligmet Milín, SK Spartak Příbram a SK Březnice.

„Chtěl bych touto cestou poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě, organizaci a hladkém průběhu všech turnajů mládeže OFS Příbram. Musím vyzdvihnout komisi mládeže, zejména předsedu Míru Bodnára. Dále komisi rozhodčích, zejména Tomáše Součka a Davida Musila. A také všechny ostatní, kteří se podíleli na organizaci. Zvláštní dík patří i klubům, které umožnily konání těchto turnajů,“ poděkoval předseda OFS Příbram Pavel Chán.

Takto vypadalo v pátek fotbalové hřiště v Novém Kníně.
Memoriál Ády Bakose se o víkendu nekonal. Rozhodla vyšší moc

Mládežnické celky z Příbramska sehrály v rámci těchto turnajů dohromady 220 zápasů. „Jsem rád, že se nám v relativně krátké době podařilo uspořádat tolik utkání, při kterých jsme mimo jiné začali s výchovou nových mladých rozhodčích, kteří pod dohledem svých zkušenějších kolegů též přispěli k bezproblémovému průběhu všech turnajů,“ těšilo Chána.

Na čtyřech víkendových turnajích, které proběhly v Dobříši, Milíně, Nové Vsi pod Pleší a v Příbrami, se navíc podařilo zásluhou veřejné sbírky pomoci fotbalovým klubům na Moravě, které minulý týden postihla přírodní katastrofa – tornádo. Od rodičů, trenérů, činovníků klubů, ale i členů VV a odborných komisí OFS Příbram se podařilo celkem 24 811 Kč. „Tyto peníze přepošleme na transparentní účet, který založil Středočeský krajský fotbalový svaz ve spolupráci s F-evolucí a předsedy některých OFS,“ podotkl Chán.

Kapitán příbramského výběru U23 Daniel Hájek.
Příbramští mladíci na titul nedosáhli. Z Boskovic odjeli jako stříbrní

Teď už se OFS Příbram plně připravuje na následující fotbalovou sezonu. „Musíme co nejlépe a hlavně nejdříve vyřešit rozlosování příštího ročníku okresních soutěží, které snad již nebudou přerušovány a rušeny. Losovací aktiv budeme s největší pravděpodobností dělat v červenci pouze on-line. S tím, že o termínu se brzy dozvíte,“ sdělil Chán klubům. „Co se týká mládeže, věříme, že se nám podaří získat krajskou dotaci, o kterou jsme požádali s ohledem na letní kempy OFS Příbram, které bychom rádi rozšířili do Sedlčan a Dobříše.

Zároveň prozradil, že by také v září mělo proběhnout oficiální setkání všech registrovaných klubů. „Chtěli bychom navázat neformální diskusí při občerstvení mezi kluby a OFS Příbram,“ naznačil s dovětkem, že předběžný termín a místo konání je 3. září v Pičíně.