Vše podstatné se odehrálo v rozmezí 65. a 73. minuty. Trhovým Dušníkům nejprve zařídil vedení z bezprostřední blízkosti Jakub Gregořica. Inkasovaná branka ale domácí spíš nakopla než zlomila a během chvilku otočili vývoj utkání na svou stranu. Nejprve se po rohu prosadil Stanislav Stránský. Na něj pak navázal Adam Rada, který bez problémů proměnil penaltu poté, co gólman hostů Zdeněk Krejza fauloval ve vápně.

„Bylo vidět, že to je první zápas. Trošku postrádal kvalitu a byly těžké nohy. Moc koukatelné to nebylo. Zaplať pánbůh jsme utkání zvládli a otočili,“ ulevil si kapitán vítězů Richard Vlasák. V první půli bylo hodně znát na obou týmech, že se jedná o první utkání sezony po letní pauze a na hřišti bylo vidět spoustu nepřesností jak na straně Nového Knína, tak i Trhových Dušníků. Pár náznaků se ale přeci jen objevilo. „Měli jsme dát minimálně dva góly, což se nestalo. Soupeř nás potrestal na začátku druhé, naštěstí ale utkání dobře dopadlo, takže spokojenost,“ uvedl lídr domácích.

Jince slavily v Počepicích výhru i postup do vyšší soutěže
VIDEO: Jince slaví postup do I. B třídy. Petřík nakročil za korunou mezi střelci

Až po obrátce vyslal první vážnou střelu nejmenší hráč na hřišti Michal Stránský. Jeho volej zamířil ale těsně vedle. „Neproměnili jsme nějaké šance. Domácí měli v tomhle lepší bilanci a góly dali,“ řekl smutně kapitán Trhových Dušníků Petr Jícha. Ačkoliv hosté vedli, tak si následně dvakrát během pěti minut špatně pokryli soupeře a nechali si nakonec utéct vítězství. „Prostě to tak někdy přijde,“ konstatoval vůdce hostů.

Nový Knín tak slaví v krátké době zisk druhé trofeje. Po trumfu v červnévém finále poháru nyní uzmul i superpohár. „Vážíme si toho hodně. Prožívali a slavili jsme už vítězství v Okresním poháru na konci minulé sezony. Tohle je další třešnička na dortu. Na začátek příprav nemůže být lepšího než vyhrát trofej,“ rozplýval se Vlasák, který doufá, že středeční výhra a zisk dalšího poháru přiměje a namotivuje jeho spoluhráče k tomu, aby všichni chodili pravidelně trénovat.

Nový Knín – Trhové Dušníky 2:1 (0:0)

Branky: 68. Stránský, 73. Rada (p) – 65. Gregořica

Sestavy:
Nový Knín: Kramer – Kukla, Čálek, Pazderka, Stočes, Kopecký, Slunečko, Rada, S. Stránský, Vlasák, Čihák. Náhradníci: Patera, Mařík, Jiráň
Trhové Dušníky: Krejza – Ťapaj, Rampfec, D. Ďuriš, L. Ďuriš, Jícha, M. Stránský, Soukup, Harvan, Míka, Gregořica. Náhradníci: Černý, Tecl.