Nový trenér Jihlavy Radim Kučera si vybral své nejbližší spolupracovníky. Asistentem mu bude Josef Mucha, nedávný trenér Karviné. Z opačného konce Moravy, ze Znojma, přichází nový trenér brankářů, Josef Hanzálek. „Výběr realizačního týmu jsme v podstatě nechali na trenérovi, neboť je to jeho odpovědnost a jsou to lidé, se kterými bude hlavně on v každodenním pracovním kontaktu,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel klubu Jan Staněk. „Z celého trenérského týmu cítím velké odhodlání a chuť porvat se o nejvyšší příčky v jarní části soutěže.“

S oběma jmenovanými se Kučera již v minulosti setkal. S Muchou společně čtyři sezony oblékali dres Sigmy Olomouc, Hanzálek byl Kučerovým asistentem dvě sezony ve Znojmě.

První hráčské rošády

Právě Josef Hanzálek je zatím prakticky bez svěřenců. Po podzimním hostování si zpět stáhli své brankáře Mladá Boleslav (Luděk Vejmola) i Hradec Králové (Patrik Vízek).

Je nasnadě, že jedním z prvotních úkolů nových trenérů bude vytipovat a sehnat brankářskou jedničku. Zatím je jisté, že o svoje místo v kádru zabojuje František Kafka. Od pondělí dvacetiletý gólman je odchovancem Kolína, působil v třetiligové Olympii Hradec Králové, poslední sezonu a půl hájil ve stejné soutěži svatyni Jiren.

V lednu nově nastoupí do přípravy i stejně starý mládežnický reprezentant Dominik Smékal. Talentovaný ofenzivní hráč je odchovancem Hranic, odkud přes Olomouc a Ostravu zamířil v únoru 2014 zamířil do Interu Milán.

Zde se však v obrovské konkurenci neprosadil a od ledna 2017 znovu oblékal dres Baníku. Poté hrál slovenskou první ligu v Senici, letošní rok působil v třetiligových Petřkovicích.

Sázka na talenty

Novou smlouvou s Vysočinou podepsal její odchovanec, stoper Filip Vedral. Své hostování v Jihlavě prodloužil o půl roku záložník German Šlein. Do přípravy v novém roce naskočí i čtveřice klubových talentů.

O místo na soupisce se poperou stoper Vojtěch Křišťál a záložník Tomáš Smejkal z juniorky, a také duo ze staršího dorostu: Radek Křivánek a Pavel Mikuška.

První trénink absolvují hráči FC Vysočina v pondělí 7. ledna 2019 a příprava proběhne v domácím prostředí.

Radim Kučera
Vysočinu povede do jarních odvet trenér Radim Kučera