„Již od zářijového prohraného derby ve Slavičíně se neholím. Nejde o sázku. Jen jsem svým rozhodnutím chtěl kluky nabudit a motivovat, ať zaberou a konečně v mistráku vyhrají. Až tehdy vytáhnu holící strojek. Bohužel doteď mi nedali šanci,“ smutní 72letý důchodce a velký fotbalový fanda z Valašska.

Není moc příznivců výkonnostní kopané, aby jako on za dlouhých 40 let nechyběl na žádném mistrovském zápase, včetně těch na půdě soupeřů!

Ale zpět k plnovousu, jenž připomíná známou pohádkovou postavičku loupežníka Rumcajse z lesa Řáholce. „Vousy jsem si neměřil, ale odhadem už mají k deseti centimetrům. Abych nevypadal jako nějaký muslim, musel jsem si je ale zlehka upravit a zastřihnout,“ přiznává.

Brumovští v tabulce divize E okupují předposlední místo, on je však i na základě přípravy optimista a věří v záchranu. „I přes zpackaný podzim věřím, že spodní patra opustíme a zachráníme se. Jsme teprve v poločase, tým posílil, kluci makají. Brumovu divize sluší. Už nechci chodit na zápasy přeboru,“ dušuje se Konečný.

Martin Frýdek, trenér Loko Vltavín.
Návrat na lavičku. Frýdek o mladém Kuchařovi i brazilském šikulovi bez víza

Od fotbalu si však nyní musí dát na nějaký čas pohov. „Naposledy jsem byl o minulém víkendu na přípravě v Tasovicích, kde jsme sice prohráli 0:4, ale chybělo zde snad osm nemocných hráčů základní sestavy,“ spočítal také lehce nachlazený fanda, který jen nevěřícně sleduje, jaká opatření s každým dnem kvůli koronaviru přichází.

„Zavřená sportoviště a zrušené zápasy jsou velký trest, ale zdraví je přednější! Ani já ve svém věku nyní raději zbytečně nikam nevycházím, jen si občas vyjedu na kole, abych v paneláku nezakrněl,“ pousmál se aktivní důchodce.

„Zakázali vše, co miluji. Vůbec nevím, co budu celý ten měsíc dělat. Už mám vyplněný první kupon mé oblíbené Tip ligy Deníku, ale je jasné, že se hrát nebude. A protože i můj další koníček – mariáš – je nyní prakticky zakázaný, neboť nám zrušili víkendový turnaj ve Vsetíně, pouze doma sedím a sleduji situaci okolo koronaviru,“ krčí rameny Konečný.

Nejvíc teď řeší, jak dlouho omezení potrvá.

„Jsem optimista, snad ne déle jak měsíc, třeba jen dva týdny. Neumím si představit, že by vedle hokeje byly zrušeny i zápasy a soutěže nižšího fotbalu. Pořád je dost volných, květnových svátečních termínů, může se hrát i v týdnu. Vždy je lepší hrát, než trénovat,“ zná z vlastní zkušenosti rovněž bývalý fotbalista.