Takže v Pardubicích se dalo bodovat?
My jeli do Pardubic vyhrát a myslím, že jsme si tam vypracovali dost šancí na to, aby se nám to povedlo. Já nepamatuji zápas venku, kde bychom měli tolik stoprocentních příležitostí, v koncovce jsme ale selhali a Pardubice nás za to ve druhé půli ztrestali.

Ilustrační snímek.
Fotbalové anomálie: sedm statečných v Kosmonosech či pokuta za neoprávněný start

Těm gólům se nedalo zabránit?
Určitě jsme třeba při tom prvním gólu mohli udělat víc a být líp postaveni, byla tam najednou velká díra. Taky se ta akce dala přerušit asi dřív. Ale teď už s tím nic nenaděláme.

Přestože jste přišli o post lídra, jste jen o bod druzí. Dá se říct, že vám vstup do sezony docela vyšel, ne?
Souhlasím, i já si myslím, že se nám začátek soutěže vydařil. Navíc dle mě naše postavení v tabulce odpovídá i hře, kterou předvádíme. V žádném z těch sehraných zápasů jsme nebyli horší. Řekl bych, že naše hra teď má hlavu a patu, není to jen o náhodě. Toho, že hrajeme to, co chceme, že náš tým má nějakou tvář, si cením asi ještě víc než našeho postavení v tabulce.

Fotbalisté Benešova. Ilustrační foto.
Benešov nastartoval novou éru. Postavíme ji na odchovancích, hlásí klub

Vnímáte také to, že i lidem se váš fotbal teď líbí?
Samozřejmě a moc nás to těší. Na Ústí přišly dva tisíce lidí, a to už je pěkné. Hlavně oproti těm čtyřem stům, co chodilo v závěru loňské sezony… Věřím, že když budeme vyhrávat a hlavně dál hrát dobrý fotbal, že budou lidi chodit i nadále.

Trenér do sestavy příliš nesahá, jak to berou ti hráči, kteří tak často nenastupují?
V kabině panuje pohoda a dobrá atmosféra. Máme teď hodně kvalitní kádr, jeho síla je ohromná, a když jeden dva hráči vypadnou a za ně naskočí jiní, na hře to není znát. Tým má dál kvalitu.

O víkendu máte volno, to jste ale asi přivítali, ne? Prý vás totiž postihla i nějaká viróza?
Pár kluků nějaké potíže má, ale doufám, že to nebude noc vážného. A co se týče té přestávky, z jedné strany to je dobré, že si odpočineme a že člověk na chviličku vypne i hlavu od toho fotbalu, avšak z druhé strany máme nějaký najetý rytmus a není snadné do něj pak zase naskočit. Navíc když to funguje a daří se, tak chcete hrát pořád dál a ne sedět doma.

Jan Chadraba, hrající předseda FK Arsenal Česká Lípa.
V České Lípě chybí góly. Nejsme Real Madrid, jen Arsenal, zní z klubu

Vedle mistrovských utkání jste sehráli i dva pohárové zápasy, takže na malou zátěž si stěžovat nemůžete.
Bylo to náročné, ale zatížení se rozložilo na víc hráčů a v poháru nastupovali spíš ti kluci, co toho předtím tolik neodehráli. A ukázali, že ta kvalita v týmu je opravdu veliká.

V Jindřichově Hradci jste celý zápas odehrál l i vy. Ale asi jste se nezlobil, u Vajgaru jste s fotbalem začínal, že?
Co si pamatuji, za těch šestnáct let, co jsem v Dynamu, to bylo poprvé, co jsem v dresu Dynama hrál doma. Moc jsem se na ten zápas těšil, do Hradce pořád jezdím, mám tam spoustu kamarádů a známých. Přišlo se podívat hodně lidí a bylo to pro mě hodně příjemné zpestření.

Zpátky k soutěži, v níž se vám zatím daří a patříte mezi aspiranty postupu. Věříte, že by to konečně mohlo vyjít?
Hrát o ligu chceme, jenže sama nám liga do klína nespadne. Musíme se soustředit na každý zápas a v každém musíme chtít zvítězit. Což platí hned o příští neděli, kdy se doma střetneme s Vítkovicemi.

Vratislav Mynář
Urážky na fotbale. Co prožívá kancléř z Hradu?