Jednalo se o zápas Juniorské ligy, který oba soupeři sehráli v pondělí u Litavky. Jeho vývoj však jako by kopíroval dění na španělském Camp Nou z 26. května roku 1999.

Souboj desátého se sedmým celkem tabulky rozehrál lépe hostující papírový favorit, který se už po pěti minutách a brance Firbachera dostal do vedení. Bylo to jen o minutu dříve než vstřelil úvodní gól památné finálové bitvy mnichovský Basler.

Příbramští se poté snažili o vyrovnání, měli území převahu, ale dlouho se nemohli proti obranné tvrzi Votroků prosadit. V jejich snaze jim nepomohla ani přítomnost hráčů širšího kádru A mužstva Hlúpika, Katidise, Kiliána nebo Jandery.

Důležitý moment přišel v 74. minutě, kdy právě Janderu nahradil Hloušek. Nikdo v té době ale ještě netušil, že napodobí slavnou dvojici Rudých ďáblů Sheringhama se Solskjaerem. Zajímavostí je, že do hry přišel přesně sedm minut poté, co tehdy první jmenovaný a sedm minut před druhým.

Zápas 23. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - MFK Karviná 2:1 (1:0).
Matoušek v sestavě kola. Cítím, že se dostávám do pohody, říká

Zprvu to sice vypadalo, že ani devatenáctiletý talent nepomůže Příbrami zvrátit nepříznivý vývoj, ale opak se stal pravdou. Běžela už čtvrtá minuta nastavení, když protrhl střelecké trápení svého týmu a vyrovnal na 1:1. Ale to nebylo všechno. Stále se hrálo a v šesté minutě nastavení odpískal sudí penaltu ve prospěch Středočechů. K té se postavil opět Hloušek a dokonal neuvěřitelný obrat.

Hráčům Hradce, kteří už se viděli, jak oslavují v kabině zisk tří bodů, tak stejně jako fotbalistům Bayernu Mnichov zbyly jen oči pro pláč. Zatímco Příbram se mohla radovat z prvního jarního vítězství.

Ilustrační foto
Pod Pleší zbrojí na jarní okresní boje! Přišli tři noví fotbalisté

1. FK Příbram jun. – FC Hradec Králové jun. 2:1

Poločas: 0:1. Branky: 90+4. a 90+6. (pen.) Hloušek – 5. Firbacher. ŽK: Kilián – Kropáček, Petřík, Vízek. Rozhodčí: Vitner – Kožár, Myška.

1. FK Příbram: Beran – Polák (87. Jelínek), Benda, Hlúpik, Šíma, Katidis (89. Jílek), Polidar, Kilián (89. Belej), Průcha, Keita (87. Nezník), Jandera (74. Hloušek).

FC Hradec Králové: Vízek – Gjinollari (46. Petřík), Kundrt, Bičiště (90+1. Prouza), Soukeník, Kropáček, Vobejda, Šípek (90+4. Brůža), Locker, Firbacher, Finěk.

Stanislav Vlček v dobách své největší fotbalové slávy ve Slavii Praha.
Zahrát si proti Seville pro nás bylo svátkem, vzpomíná ikona Slavie Vlček