O víkendu Sigma Lutín své postavení potvrdila výhrou v Černovíře. „První místo nás hřeje,“ usmíval se trenér David Rojka.

Rozhodčí. Ilustrační foto.
Nadávky sudím i plivanec. Neukázněný divák připravil Benešov o patnáct tisíc

Po 13 kolech má jeho tým stejný počet bodů jako Medlov a před třetími Všechovicemi drží jen jednobodový náskok.

„Já ale věřím, že se obhajoba podaří,“ prohlásil trenér, který v minulé sezoně dosáhl s Lutínem historický úspěch.

Na půdě Černovíra jste zvítězili 5:3. Měli jste zápas pod kontrolou?
První půlka byla hodně hektická. Na šance to bylo snad 8:4 pro nás. Vzadu jsem měli trošku problémy, ale v útoku máme kvalitu. Druhý poločas už byl takový klidnější, i když domácí v úvodu druhé půle vyrovnali na 3:3, stále jsem věřil, že zvítězíme.

Padlo osm branek a mohlo jich být i víc. Čím to, že se hrála tak otevřená partie?
Černovír ukázal, že doma na malém hřišti má kvalitu. Pro diváky to byl fantastický zápas, pro trenéry už ale méně (usmívá se). Klidně to mohlo skončit 4:10 nebo 5:10, možností bylo strašně moc. Zaplaťpánbůh za tři body, držíme se v čele tabulky, a to je pro nás nejdůležitější.

David Ledecký dal v zápase Dynama s Hradcem (3:1) všechny tři góly vítězů.
Ledecký: Když do konce soutěže už nedám ani gól a my postoupíme, budu spokojen

První místo v tabulce jste si vybojovali zpět v předcházejícím kole díky domácí výhře 3:0 nad Medlovem. Těší vás, že se hráči ukázali v dobrém světle právě v tak klíčovém souboji?
První půlka proti Medlovu byla nejlepší, co jsme předvedli pod mým vedením. Tam ten výkon snesl přísnější kritéria. V Černovíře jsme na to navázali hlavně směrem dopředu, ještě musíme malinko zapracovat na obraně.

Jdou si vaši svěřenci za obhajobou mistrovského poháru?
Měl jsem malinko strach z toho, že opadne euforie a už nebude taková motivace, ale s klukama jsme vytvořili super partu. Držíme to dál a jsme zase na vítězné vlně, takže věřím, že se obhajoba podaří, i když ta soutěž je o mnoho kvalitnější než minulý rok. Mančaftů je víc a rozhodne se nejspíš mezi pěti týmy, které jsou teď v tabulce nahoře.

Fotbalista Jordan Antonia Brown.
Odchovanec Arsenalu posílil Znojmo. Už ochutnal víno i tradiční okurky