Chvíli dokonce hostoval v pražské Slavii. Do Otrokovic ale vysoký obránce přišel z divizních Kozlovic. Svůj první start ve Viktorii si obohatil trefou do sítě Líšně.

FNL: Chrudim - Pardubice
Jdeme proti větru! Risk se Chrudimi vyplatil

Hubníkův tým i díky kontaktní brance Přikryla na úvod jarní části sezony remizoval s lídrem MSFL 3:3.

„Za gól jsem rád. Výsledek ale mohl být ještě lepší,“ říká jeden z nováčků v domácí sestavě.

Otrokovická premiéra se zimní posile pořádně prodraží. „Uvidíme, jak to bude drahé,“ culí se urostlý zadák, který rozhodně nepatří mezi vyhlášené střelce.

Branka proti Líšni ale přišla nejen Přikrylovi náramně vhod. I když v oficálním zápise byla rozhodčím připsána kamarádovi Hladíkovi, prokazatelně ji vstřelil právě otrokovický stoper.

Ilustrační foto.
Kapitán smolařem. Penalta mě strašně mrzí, říká útočník Zbrojovky Magera

„Balon ke mně po rohu propadl. Já už jsem to měl lehké, jenom jsem míč postrčil do prázdné branky,“ popisuje zásah z osmé minuty.

V té chvíli ale Viktorka po bleskových úderech Afričana Elekany prohrávala už 0:2.

„Prvních pět minut bylo z naší strany katastrofálních,“ ulevil si Přikryl.

Otrokovičtí zaspali začátek a pak jenom horko těžko doháněli ztrátu. „Může za to špatná komunikace. Soupeř na nás vletěl, my jsme nestíhali,“ přiznává šestadvacetiletý fotbalista.

SK Slavia Praha - SK Kyselka
Slavia byla splněný sen pro všechny, vzpomíná Doležal

Domácím pomohla až důrazná domluva o poločase v kabině. „Řekli jsme si svoje a pak na trávníku splnili všechno. Po bídném začátku jsme uhráli alespoň remízu,“ prohlásil Přikryl.

Po prvním poločase ale domácím nebylo dobře po těle. „Líšeň měla tři střely a dala nám tři góly,“ kroutil hlavou domácí obránce.

Výkon lídra MSFL ale v žádném případě nesnižoval. „Bylo vidět, že je na tom dobře. Není náhoda, že je první,“ říká Přikryl.

Přitom ani moc nevěděl, co má od Líšně čekat. Olomoucký odchovanec ještě na podzim hrál divizi, do Otrokovic zamířil až v zimě.

Oldřich Machala
Postavte už stadion, vzkázal do Hradce prostějovský kouč Machala

„Přilákal mě spoluhráč Hladík. Jsme nejlepší kamarádi. Známe se z Olomouce. Přes pana Černého jsme se domluvili, že to tady zkusíme a vyšlo to,“ těší Přikryla.

Kromě něj posílili Viktorku také další borci. Z Frýdku-Místku těsně před startem jarních odvet dorazili na Zlínsko Smékal, Kutáč a Buchlovský. „Uvidíme, co v nich je. Jsou s námi necelé dva týdny, ještě se musí předvést,“ říká vysoký bek.

Přikryl patří mezi fotbalové cestovatele. V kariéře prostřídal spoustu klubů. „Vždycky někde vydržím rok a pak mizím,“ směje se.

Dlouho nevydržel ani v Kozlovicích, kde se mu ale líbilo. „Podmínky, hřiště, spoluhráči, všechno bylo super,“ líčí.

Otrokovičtí fotbalisté (v červených dresech) v generálce na jarní část MSFL podlehli české reprezentaci do devatenácti let 1:2.
Otrokovice před startem MSFL otestovaly reprezentaci do devatenácti let

„Když jsem však měl možnost jít sem, tak jsem neváhal. Přece jenom je to výš než divize,“ připomíná.

Trenér Hubník brakl novou akvizici na pozici krajního obránce. Přikryl ale v přípravě hrál defenzivního záložníka nebo stopera a uprostřed hřiště odehrál také první letošní mistrovské utkání.

„Je mi jedno, kde hraji. Hlavní jsou výsledky. Chceme se s Otrokovicemi udržet nahoře a bojovat o nejvyšší příčky,“ dodává.

Gólman Kozlovic Petr Kadlec
Fotbal a Linkin Park. Vrátí se "kozlovický Chester" do brány?