Pro Příbram půjde o poslední ze série tří venkovních utkání během jedenácti dnů. Ta dvě předchozí – v Českých Budějovicích a Jablonci – byla prakticky totožná. Svěřenci trenéra Pavla Horvátha v obou případech vedli nejtěsnějším jednobrankovým rozdílem, ani jednou však dobře rozehrané utkání nedotáhli do konce a prohráli (shodně 1:2).

Pavel Pilík.
Druhá kariéra fotbalisty Pavla Pilíka: ligové trávníky vyměnil za staveniště

Teď se představí v azylu pardubického nováčka, jehož výkony a výsledky v podzimní části byly bezpochyby největším překvapením celého ročníku. Díky tomu se v tabulce aktuálně nachází na velmi lichotivé desáté příčce.

Na jaře ale Pardubice dosud nebodovaly, když prohrály „doma“ s Českými Budějovicemi i v Plzni (shodně 0:2). Příbramští si jistě přejí, aby tato série Východočechů bez bodového zisku pokračovala nadále.

KDYŽ PARDUBICE PŘIHLÍŽELY PŘÍBRAMSKÝM OSLAVÁM

K tomu stačí jediné: navázat na poslední vzájemný zápas, který oba soupeři odehráli v květnu 2018 u Litavky. Tehdy se jednalo o předposlední kolo FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v rámci ročníku 2017/2018.

Z pohledu Příbrami šlo o domácí derniéru v sezoně, zároveň se duel nesl v duchu oslav postupu zpět do nejvyšší soutěže, který už měli Středočeši tou dobou zajištěný. Oslavy se nakonec vydařily i díky vítězství 3:1, které režíroval dvougólový Filip Hlúpik. K němu se do střelecké listiny připojil ještě Antonín Fantiš.

Jonáš Vais a Isaac Boakye už nebudou dále pokračovat v dresu prvoligové Příbrami.
Vais vyměnil Příbram za České Budějovice, zároveň odešel i mladý Ghaňan
Peter Kleščík v dresu Příbrami (vlevo) během podzimního domácího zápasu s Mladou Boleslaví.
Rok a konec. Kádr prvoligové Příbrami opustil zkušený obránce