Těžšího soupeře budete v českých luzích a hájích momentálně hledat jen velmi složitě. A čtvrteční osmifinále Evropské ligy proti španělské Seville, nejúspěšnějšímu týmu soutěže, to jasně ukázal. Sešívané nezlomil ani nepříznivý vývoj v prodloužení, kdy inkasovali třetí gól a rázem museli vstřelit dvě branky, aby postoupili. To, co čekal už málokdo, se stalo skutečností a Slavia po trefách van Burena a Traorého mohla začít slavit.

Nyní musí ale rychle přeladit zpět na prvoligovou scénu, což často nebývá jednoduché, navíc čtvrteční zápas stál Pražany spoustu sil. Toho všeho budou chtít příbramští hráči využít ve svůj prospěch. „Na zápas se určitě poctivě připravíme. Pokusíme se hrát naší hru a budeme věřit, že své šance proměníme a uděláme pro nás důležité body,“ konstatuje brankář Ondřej Kočí, který si v podzimním vzájemném duelu odbyl svou ligovou premiéru.

Brankář Slavie Ondřej Kolář.
Nepopsatelný pocit, říká o euforii po vítězné brance Ondřej Kolář

Příbram ale v Edenu prohrála (1:4), navíc v domácím prostředí naposledy od červenobílých inkasovala nejvyšší klubový debakl v historii (1:8), který je rovněž smutným rekordem nejvyšší soutěže. Středočeši tedy mají svému soupeři co vracet, trenér Josef Csaplár má ovšem před zápasem velké starosti se složením základní sestavy. „Řeším, jestli nás vůbec bude jedenáct,“ prohlásil s nadsázkou příbramský lodivod, který narážel na absenci zraněných Slepičky a Rezka, dále Antwiho (vyloučen v posledním zápase v Mladé Boleslavi) a čtveřice slávistických hostů Chaluše, Kingueho, Mingazova a Matouška, kteří nemohou do utkání zasáhnout kvůli dohodě klubů.

Proto budou příbramští fotbalisté ještě více spoléhat na pověstného dvanáctého hráče – fanoušky, kteří by jim měli pomoci postarat se o velké překvapení. Ti i přesto uvidí v akci muže, kteří spojují oba kluby. Na jedné straně je to kromě trenéra Csaplára obránce Marek Kodr, na druhé zase Josef Hušbauer, který u Litavky působil před deseti lety. „Za Příbram jsem dal svůj první ligový gól, vzpomínám na tento klub rád. Pamatuji si navíc, že ten gól byl hlavou. Stabilně jsem zde začal hrát první ligu a zvyknul si na tempo soutěže. Moc pro mě znamenalo, že jsem mohl ve svých dvaceti letech hrát nejvyšší soutěž,“ zavzpomínal pro oficiální web příbramského klubu Josef Hušbauer, který v sobotu oslaví devětadvacáté narozeniny.

Mimo jiné bude ve spolupráci s generálním partnerem soutěže pro fanoušky připravena na vedlejším umělém trávníku fotbalová střelnice, kde mohou vybojovat velmi zajímavé ceny. I proto se brány příbramského stadionu otevřou už dvě hodiny před utkáním, jehož výkop je v neděli 17. března od 17.30 hodin.

FK Mladá Boleslav - 1.FK Příbram
Boleslav v závěru zlomila oslabenou Příbram