Příbram na Slovácko prostě a jednoduše neumí. V sobotu s ním prohrála pojedenácté v řadě – její poslední úspěch se tak stále datuje do března 2015, kdy po brance Romana Bednáře zvítězila doma 1:0.

Tentokrát nepomohla ani výhoda jednoho muže v poli, která nastala po už po čtvrthodině hry, kdy do u postranní čáry zajel hostující záložník Navrátil ostře do domácího Kvídy a po přezkoumání situace u videa uviděl z rukou sudího Berky červenou kartu.

Jenže v té době už Slovácko vedlo. Těsně předtím totiž brankář Kočí neodhadl dobře centr Petržely, dostal se tak mimo ideální pozici a Hofmann následně neměl problém uklidit do prakticky prázdné branky nabídku Kalabišky, který okamžitě vracel míč do ohně.

Příbramský obránce Jaroslav Tregler (vpravo) v souboji s Janem Navrátilem z týmu Slovácka
Desetkrát stačilo! Ukončí Příbram nelichotivou výsledkovou sérii se Slováckem?

Obránce Slovácka by se dal označit za hlavního strůjce vítězství hostů, protože měl prsty i v druhém úderu, který od hostů přišel už navzdory početnímu znevýhodnění. Krátce před naplněním půlhodiny hry byl v pokutovém území faulován Pilíkem a nařízený pokutový kop – už dvanáctý v letošním ročníku proti Příbrami – bezpečně proměnil Kliment.

Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel, kdyby Příbram dokázala něco vytěžit ze svých nadějných akcí v úplném úvodu zápasu, kdy centr Laňky si málem do vlastní branky srazil Kadlec, tečovaná střela Nového zamířila těsně vedle a Tregler po vlastním zblokovaném střeleckém pokusu zamířil hlavou nad břevno.

Takhle se pod vlivem všech okolností trenér Pavel Horváth rozhodl logicky vsadit všechno na jednu kartu a posílil ofenzivu. Ze hry stáhl obránce Cmiljanoviće a nahradil ho Rezkem. Do přestávky si ovšem jeho svěřenci vypracovali pouze jednu zajímavou příležitost – Lalkovič ovšem hlavičkoval pouze do náruče připraveného gólmana Nemravy.

Nakonec tak mohli být rádi, že nešli do kabin s větším mankem, protože v nastavení prvního poločase se s trochou štěstí dostal do obrovské šance znovu Kliment, ale brankář Kočí předvedl skvělý zákrok a koupil si tak odpustek za chybu, která předcházela úvodnímu gólu – zároveň dal týmu určitou jiskřičku naděje pro druhý poločas.

Martin Macík získal poprvé v kariéře Zlatý volant. A to za uplynulý rok 2020.
Macíkův další velký úspěch. Poprvé se dočkal prestižního ocenění

Po přestávce přišli hru domácích oživit postupně Antwi, Svoboda, Januška a Vávra. Avšak ani jejich přítomnost kýžený efekt v podobě kontaktního gólu nepřinesla, ačkoliv Laňkovi, podobně jako akrobatickému zakončení Voltra, chybělo ke snížení opravdu jen málo.

Místo toho nabídl dvacet minut před koncem Hofmann šanci Petrželovi, který z úhlu prostřelil Kočího, a bylo to přeci jen o tři. Vzápětí byl sice ve vápně faulován Voltr, takže Příbram také dostala možnost penalty, kterou sám faulovaný využil, ale to bylo z jeií strany všechno.

Poslední slovo tak mělo znovu v deseti hrající Slovácko, které zásluhou Jurečky završilo v 90. minutě výsledek zápasu.

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Pavel Horváth - trenér 1. FK Příbram: „Mně stojí za zhodnocení pouze doba do prvního inkasovaného gólu, kdy jsme si vytvořili zajímavé sitauce. Bohužel, nevím, jestli pak došlo k uspokojení, to je otázka na hráče, ale první gól padl jednoznačně po našem nedorozumění v defenzivě. Potom jde Slovácko do deseti a my mu darujeme penaltu… třetí gól opět po naší chybě, kdy pustíme Milana Petrželu, na kterého se speciálně připravujeme, do brejku a bylo po zápase. Je to velké zklamání.“ 

Martin Svědík - trenér 1. FC Slovácko: „Začátek nám úplně nevyšel podle představ, což jsme ale nakonec rozmělnili první gólem.  Pak přišlo vyloučení, ale musím říct, že od té doby mužstvo pracovalo skvěle. Dát v deseti tři góly a dotáhnout utkání k vítězství 4:1, aniž by se soupeř dostal do tlaku a vytvořil si nějaké velké šance, za to chválím úplně všechny. Za mě naprosto zasloužená výhra.“

1. FK Příbram - 1. FC Slovácko 1:4 (0:2). Branky: 72. Voltr (pen.) – 11. S. Hofmann, 23. Kliment (pen.), 70. M. Petržela, 90. Jurečka. ŽK: 44. Vilotić, 53. Kvída. ČK: 12. Navrátil. Rozhodčí: Berka - Kubr, Novák. VAR: Ginzel.

1.FK Příbram: Kočí – Kvída, Tregler, Vilotić (46. Svoboda) – Laňka, Pilík (63. Januška), Lalkovič (67. Vávra), Nový (46. Antwi), Cmiljanović (29. Rezek) – Voltr, Zorvan.

1.FC Slovácko: Nemrava – Reinberk, Hofmann (88. Šimko), Kadlec, Kalabiška – Havlík, L. Sadílek (88. Cicilia) – M. Petržela (77. Divíšek), Kohút (62. V. Daníček), Navrátil – Kliment (62. Jurečka).


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...