„Jsme nesmírně šťastní, že jsme utkání s Opavou zvládli. Hráče musím pochválit, protože obstáli nejen po fotbalové, ale i mentální stránce. Pro nás jde o velmi důležité body,“ uvědomuje si trenér Roman Nádvorník, který zažil úspěšnou domácí premiéru a připsal si první vítězství po svém nástupu na lavičku.

Příbram zásluhou zisku tří bodů odskočila nejen Dukle Praha a Karviné, ale přeskočila i mužstvo Bohemians Praha 1905, na které má momentálně dvoubodový náskok. Zároveň se v tabulce dotáhla i na soupeře před sebou, když na Opavu, ale také právě na svého nadcházejícího soupeře Slovácko, ztrácí pouhý jeden bod. Znovu tedy půjde o hodně. „Vím, že po jednom vydařeném zápase nemůžeme dělat žádné velké závěry, proto jdeme teď krok za krokem a musíme to potvrzovat kvalitními výkony i v dalších zápasech. Naším cílem je mít co nejdříve klid a hlavně se vyhnout účasti v baráži. Proto chceme do konce základní části získat co nejvíce bodů, abychom si vytvořili dobrou výchozí pozici pro nadstavbu. Hodně záleží i na umístění, protože podle toho se bude nadstavba losovat. Zápas se Slováckem je tak pro nás podobně důležitý, jako zápas s Opavou,“potvrdil Nádvorník.

Jeho tým by v Uherském Hradišti rád využil momentální euforie a zlomil nepříznivou bilanci ve venkovních zápasech, kde v dosavadním průběhu sezony příbramští hráči získali pouze šest bodů. „Musíme navázat na bojovnost a nasazení celého mužstva z utkání proti Opavě. Od toho se bude všechno odvíjet. Samozřejmě budeme chtít využít našich rychlostních typů, kterých máme v kádru hned několik, protože pokud se nám to podaří, jsou jen těžko k zastavení. A je úplně jedno, proti jakému soupeři hrajete,“ nastínil příbramský kouč Roman Nádvorník plány pro sobotní střetnutí, ve kterém mohou Středočeši udělat další velký krok k záchraně.

Úvodní výkop je v Uherském Hradišti naplánován už v 15.30.

Utkání 27. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - SFC Opava 3:1 (1:0). Foto: Antonín Vydra
Příbram protrhla střeleckou smůlu a zdolala Opavu
Utkání 27. kola FORTUNA:LIGY 1. FK Příbram - SFC Opava 3:1 (1:0). Foto: Antonín Vydra
Příbramský kapitán Fantiš: Pro výhru jsme byli ochotni na hřišti i umřít