Oba soupeři se od úvodu snažili hrát aktivně, jenže jejich problémem byla kvalita v předfinální a finální fázi. Náznaky šancí tak často končily před pokutovým územím, případně dokázaly hrozící nebezpečí odvrátit pozorně hrající defenzivy.

Po osmnácti minutách mohla, jako blesk z čistého nebe, udeřit domácí Příbram. Po kombinaci Květa s Mingazovem ale Hlúpik z malého vápna netrefil branku. To Jablonec dokázal svou první velkou šanci využít. Ve 37. minutě se po pravé straně prosmýkl Holeš, našel před brankou nekrytého Považance, který neměl problém otevřít skóre. Klíčový okamžik duelu přišel v nastaveném čase prvního poločasu. Když už se zdálo, že domácí půjdou do šaten s jednogólovým mankem, naskočil si na Trávníkův přímý kop Chramosta a přidal druhý gól.

Statutární ředitel 1. FK Příbram Jan Starka
Jan Starka: S Matouškovým odchodem jsme si poradili

Příbramský trenér Csaplár se po přestávce rozhodl posílit ofenzivu a poslal do hry Pejšu s Voltrem, ale ani tento impuls jeho svěřencům nepomohl. Naopak už po pěti minutách vsítil třetí gól hostů Trávník a zároveň rozjel své velké představení. Během následujících osmnácti minut totiž přidal další dva zářezy na pažbu a zkompletoval hattrick. Nejprve v 65. minutě potrestal Skácelův faul v pokutovém území a z penalty skóroval počtvrté. O tři minuty později zužitkoval přihrávku Ikauniekse a bylo to už 0:5. Ovšem ani to nebyl konce. Závěrečnou tečku udělal v 73. minutě Jakub Považanec, který z přímého kopu vymetl levou šibenici a pečetil příbramský debakl.

„Jsme rádi, že si vezeme vysoké vítězství. Důležitá je však pro mě hlavně předvedená hra. Klíčovým momentem byla neproměněná šance Příbrami v prvním poločase, po které jsme přebrali otěže zápasu do svých rukou. Duel jsme zlomili druhou brankou do šatny a následně třetím gólem po změně stran,“ prohlásil spokojený jablonecký kouč Petr Rada.

Jeho protějšek Josef Csaplár byl po zápase naopak velmi zklamaný. „Porážka je samozřejmě těžká. Náš úvod byl velmi zajímavý a vše vyvrcholilo naší neproměněnou tutovkou. Hra byla v dalším průběhu první půle vyrovnaná, ale pak jsme udělali chyby, dvakrát inkasovali a Jablonci narostla křídla. Zkusili jsme po přestávce reagovat střídáním, ale se zápasem jsme už nebyli schopní cokoliv udělat a Jablonec kraloval. Když si dovolíme takový luxus, že neproměníme své vyložené šance a následně uděláme školácké chyby, nemůžeme se divit, že výsledek je takový, jaký je,“ zhodnotil.

1. FK Příbram – FK Jablonec 0:6 (0:2). Branky: 51., 65 (pen.) a 68. Trávník, 36. a 73. Považanec, 45. Chramosta. ŽK: 56. Trávník, 84. Lischka (oba Jablonec). Rozhodčí Ardeleánu – Hrabovský, Ratajová.
1.FK Příbram: Švenger – Nový, Nitrianský, Tregler, Skácel – Hlúpik, Květ, Průcha (46. Pejša), Jan Rezek – Mingazov (56. Antwi), Fantiš (46. Voltr).
FK Jablonec: V. Hrubý – Holeš, Hovorka, Lischka, Matěj Hanousek – Trávník, Hübschman (77. V. Kubista), Považanec – Masopust, Chramosta (66. D. Ikaunieks), Jovović (68. R. Acosta).

Marek Janečka se z Baníku na zadek neposadí. Chce uspět.
Kapitán Karviné Marek Janečka: Baník? Kvalita. Ale na zadek se z něj neposadím