Středočeši ale budou v první řadě muset napravit nepovedený výkon ze středečního utkání MOL Cupu v Chlumci nad Cidlinou, kde prohráli 1:2 a jejich pouť pohárovou soutěží tak překvapivě skončila už po prvním zápase. „Jde o velké zklamání. Dostali příležitost hráči širšího kádru, kteří si myslí, že by měli v lize dostat více času na hřišti, měli šanci se ukázat, ale bohužel zápas odehráli tak, jak ho odehráli,“ uvedl trenér Roman Nádvorník. „V sobotu proti Plzni chceme odehrát úplně jinou partii,“ říká jasně.

Dá se tedy očekávat, že se do sestavy znovu vrátí osvědčení hráči se zkušenostmi, jako například kapitán Jan Rezek, Martin Zeman, kteří v minulosti oblékali i plzeňský dres, či Milan Škoda, s pěti góly momentálně jeden ze dvou (dělí se s Nikolajem Komličenkem) nejlepších střelců soutěže. Tam se vyhoupl díky dvěma gólům v posledním ligovém zápase proti Jablonci.

I Severočeši přijeli minulý týden k Litavce v pozici druhého celku tabulky a prohráli 4:0. Právě na poslední ligové vystoupení budou chtít příbramští fotbalisté navázat i tentokrát.  „Plzeň je typologicky podobné mužstvo jako Jablonec, takže recept by měl být téměř stejný. To znamená, mít rychlou přechodovou fázi, tlačit se nahoru v dostatečném počtu hráčů a být efektivní v koncovce,“ nastínil plán Nádvorník.

Jeho mužstvo bude v sobotu u Litavky hájit letošní domácí neporazitelnost. „Jedna stará fotbalová pravda říká, že je těžké vyhrát dva zápasy v řadě doma. My se to ale pokusíme zlomit. Budeme to chtít odpracovat a uspět i podruhé,“ slíbil fanouškům trenér. „Víme, jakou má Plzeň kvalitu, musíme se na to maximálně připravit, protože jestli chceme uhrát body, je zapotřebí, aby náš výkon byl ještě lepší,“ doplnil útočník Michal Škoda, který se zatím prosadil v každém domácím utkání.

Prezident Spartaku Příbram Vladimír Králíček.
Vladimir Králíček: Spartak Příbram by předčil Slavii i Spartu

A velkou motivaci bude mít i tentokrát, stejně tak i jeho spoluhráči, protože půjde o velmi speciální duel. Nejen proto, že přijede jeden z nejúspěšnějších českých týmů poslední doby. Střetnutí s Plzní je totiž součástí nového projektu města Příbram a místních sportovních oddílů, nesoucí název „Díky vám…“, který má vyjádřit poděkování za práci lidem, pracujících ve složkách Integrovaného záchranného systému (Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje – Územní odbor Příbram, Policie české republiky – Územní odbor Příbram, Městská policie Příbram a Oblastní nemocnice Příbram) a pomáhají zahraňovat lidské životy.

Podobný projekt už realizuje v Praze hokejová Sparta Praha, u které se právě inspirovali i zástupci příbramské radnice. „Jsme město, které žije sportem a toto je správné a zdravé propojení, které má navíc zajímavý přesah. V první fázi se do projektu zapojí místní volejbalový, hokejový a fotbalový klub a uvidíme, jestli se přidají i další sportovní či kulturní organizace,“ řekl k projektu starosta města Jan Konvalinka.

Příbramský klub na utkání s Viktorií Plzeň vyhradil pro výše jmenované organizace celkem 150 míst v určeném sektoru.  „Jsme rádi, že došlo k této spolupráci mezi městem, naším klubem a výše jmenovanými zástupci policie, hasičů a zaměstnanců nemocnice. Myslím si, že je potřeba těmto lidem poděkovat. Jsou každý den připraveni nám pomáhat, riskovat své životy a to nejmenší, co pro ně můžeme udělat, je pozvat k nám na utkání,“ uvedl ředitel 1. FK Příbram Jan Starka.

Další odměnou by nejen pro všechny přítomné příznivce příbramského klubu, ale i celý klub, bylo druhé v řadě vítězství nad účastníkem v pohárové Evropě. Podaří se to? Utkání má u Litavky výkop v 19.30 hodin!

Obránce Aleš Matějů v dresu italského týmu Brescia Calcio, nováčka letošního ročníku Serie A.
Chyba, pak poučení. A teď Serie A i Ronaldo! Matějů se chce ukázat