Posuďte sami. Stačí si z paměti vybavit poslední vzájemné střetnutí obou soupeřů, které se na stejném místě odehrálo o sedmnáct dní dříve v rámci 28. kola základní části FORTUNA:LIGY.

Tehdy skončilo utkání stejným výsledkem, rozhodl ho pokutový kop a světe div se, jeho úspěšným exekutorem byl zlínský útočník Tomáš Poznar. „Je to frustrující,“ přiznal příbramský brankář Martin Melichar.

Pravda čtyři malé odlišnosti by se přeci jen našly.

První? Zatímco v předchozím případě byla penalta nařízena za faul Dramého právě na Poznara, tentokrát se provinil Kvída, jenž nedovoleně zastavil Bartošáka. Druhá? Klíčová situace celého zápasu se na rozdíl od minule odehrála až ve druhém poločase – konkrétně krátce po naplnění hodiny hry. Třetí? Kopalo se na opačnou bránu. Čtvrtá? Zlínský forvard si vybral druhou stranu branky (zamířil na levou ruku gólmana).

Výsledek byl ale totožný. Melichar sice Poznarův pokus opět vystihl, ale vytěsnit ho nedokázal. „Čekal jsem, že bude střílet na opačnou stranu. Bohužel mi zase chyběl kousek. Nevím, co k tomu víc říct,“ smutnil gólman.

Fotbalisté Fastavu Zlín (ve žlutém) v důležitém zápase bojů o záchranu ve 28. kole v sobotu hostili poslední Příbram. Na snímku radost zlínského Tomáše Poznara z proměňěného pokutového kopu...
Důležité body má Zlín. Záchranářský duel s Příbramí rozhodla Poznarova penalta

Nutno podotknout, že Zlín v kontextu celého utkání zvítězil zcela zaslouženě. Kromě gólu z pokutového kopu trefil například v prvním poločase Čanturišvili tyč, Poznar se prezentoval nebezpečnou hlavičkou, kterou však neusměrnil mezi tři tyče a deset minut před koncem spálil velkou šanci na pojištění tří bodů Matejov, když Melichar vyrazil jeho pokus na roh.

Příbram ovšem byla v ofenzivě prakticky bezzubá. „Nedokázali jsme si přihrát čtyřikrát za sebou a nemohli jsme tak pomýšlet na kombinaci, bylo to spíše o náhodě,“ uvedl trenér Pavel Horváth, který byl po zápase hodně rozladěn.

Hlavně proto, že mužstvo nezopakovalo výkon z domácího utkání s Olomoucí. „To mi vadí. Vždy se nadechneme, vypadá to, že jsme se posunuli a pak to dopadne takhle. Prohrát se může, ale naše prohry jsou velmi podobné,“ podotkl.

Ze zápasu nadstavbové části FORTUNA:LIGY 2019/2020 Příbram - Olomouc.
Škoda osladil návrat do základu gólem. Před penaltou jsem byl nervózní, přiznal

Vzhledem k remíze Opavy v Karviné (0:0) tak znovu došlo ke zdramatizování boje o baráž. Oba konkurenti se momentálně srovnali na čtyřiadvaceti bodech a jejich sobotní vzájemný zápas může hodně napovědět o tom, kdo skončí na poslední šestnácté pozici a vytáhne si tak černého Petra. „Budeme se prát dál. Na tom se nic nemění,“ dodal Horváth.

Ohrožena je stále i Karviná, která má sice tři body náskok, ale ještě bude hrát s Příbramí. A to doma 7. července.

FORTUNA:LIGA, skupina o záchranu, 2. kolo
FC Fastav Zlín - 1. FK Příbram 1:0 (0:0)

Branka: 62. Poznar z penalty. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock (Musil) | VAR: Marek| AVAR: Podaný. Žluté karty: Dramé, Díl (oba Příbram). Diváci: 1350 (omezený počet).

Zlín: Dostál - Matejov, Buchta, Simerský, Bartošák – Džafič (64. Fantiš), Hlinka, Conde (46. Jiráček), Čanturišvili (89. Cedidla) – Poznar (89. Bačo), Janetzký (78. Jawo). Trenér: Páník.

Příbram: Melichar – Kvída (70. Slepička), Dramé, Kingue, Cmiljanovič - Tregler, Rezek (70. Díl) – Škoda (55. Pazdera), Zorvan (82. Kleščík), Jindráček (55. Antwi) – Polidar. Trenér: Horváth.