„Můžeme potvrdit, že trocha velikonoční tradice se dostane i na stadion. Po tribunách budou chodit bílí velikonoční zajíčci, kteří budou dětem rozdávat čokoládová vajíčka. Ideální čas vyrazit na stadion s celou rodinou. Pro děti do výšky 150 centimetrů je samozřejmě jako vždy vstup zdarma,“ prozradili zástupci příbramského klubu na svých internetových stránkách.

Především by ale rádi nadělovali příbramští hráči na trávníku. A to branky do sítě svého favorizovaného soupeře, což nemusí být nereálné. Že dokáží s dosud posledním českým mistrem hrát vyrovnanou partii a dokonce překvapit, si potvrdili už na podzim, kdy ve Štruncových sadech uhráli zásluhou branky kapitána Antonína Fantiše remízu 1:1. „Bude to úplně jiné utkání, ale samozřejmě bychom rádi navázali na podzimní duel. Čeká nás ovšem obrovsky těžký zápas proti jednomu z nejsilnějších možných soupeřů,“ uvědomuje si příbramský trenér Roman Nádvorník.

Odhodlání Středočechů dokládají rovněž slova obránce Tomáše Jablonského. „Věřím, že šanci na nějaký bodový zisk máme i tentokrát. Každý bod bude v konečném účtování velmi důležitý, takže budeme bojovat,“ slibuje.

I plzeňští fotbalisté očekávají velmi náročný zápas, ve kterém nedostanou nic zadarmo. „Nebude to nic jednoduchého. Příbram hraje o život a nikdy není příjemné hrát proti takovým mančaftům. My se ale musíme soustředit na sebe a doufám, že v Příbrami vyhrajeme,“ vyjádřil se na klubových stránkách obránce Jakub Brabec.

Jedno je ovšem jisté. Bude se hrát o hodně. Když se podíváte na tabulku, je jasně vidět, že oba celky potřebují každý bod,“ shodují se Roman Nádvorník i jeho protějšek Pavel Vrba. Příbramský kouč ovšem dodává. „Plzeň je v roli favorita, kterou musí potvrdit. V tom je naše pozice o trochu snažší. Budeme toho chtít využít. Věřím, že zužitkujeme hlavně naší rychlost a podaří se nám vstřelit nějakou branku.“

Dočkáme se tedy i nadílky gólové? A kdo ze soupeřů si nakonec odnese velikonoční odměnu v podobě důležitých bodů do tabulky?
Utkání Příbrami s Plzní začíná u Litavky v neděli v 17 hodin.

Superliga malého fotbalu Příbram - Jihlava 4:8.
„Dětský fotbal“ seděl Jihlavě, Svoboda nasázel pět gólů
Pavel Zavadil
Pavel Zavadil: Na Příbram mám krásné vzpomínky. Končit nehodlám